Vágólapra másolva!
Betörtek az olimpiai bajnok kardvívó Csongrádi László házába, és többek között az aranyérmét is elvitték a tettesek, amelyet az 1988-as szöuli ötkarikás játékokon szerzett.

A Magyar Nemzet számolt be róla, hogy ismeretlen tettesek kedden késő este betörtek Csongrádi László ingatlanjába és több más mellett eltulajdonították az olimpiai aranyérmét, amelyet 1988-ban, Szöulban nyert a győztes kardcsapat tagjaként. Ezzel kapcsolatban érdemes feleleveníteni, hogy szerezte meg a magyar csapat az olimpiai elsőséget 36 évvel ezelőtt Dél-Koreában. 

Csongrádi csereként szállt be a Gedővári Imre, Szabó Bence, Nébald György és Bujdosó Imre alkotta kvartettbe, és nem túlzunk, ha azt írjuk, hogy óriási érdeme volt abban, hogy a kardcsapat a döntőben 4-8-ról végül megnyerje az aranyat a szovjetek ellen. 

Csongrádi nagyon szeretné visszakapni az aranyérmét, amelyhez érthető okokból rendkívül ragaszkodik. Az érem peremébe be van vésve, hogy „Men’s sabre team”!, remélhetőleg ez hír eljut az éremgyűjtőkhöz, piaci árusokhoz, stb. és ha valakinél kikötne a medál, az visszaadhatná azt a jogos tulajdonosának.

A rendőrség mindenesetre már nyomoz az ügyben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!