Vágólapra másolva!
A sakkolimpiák történetében először Budapest az esemény házigazdája, két héten át Magyarországra összpontosul a sakkvilág figyelme. Kapás Róbert, a Magyar Sakkszövetség főtitkára, egyben a sakkolimpia versenyigazgatója részvételi rekordban és a magyar férficsapat jó szereplésében bízik.

Az utóbbi évek legerősebb magyar férfi csapata indul a budapesti sakkolimpián - mondta videocastunkban Kapás Róbert, a szeptember 10-én kezdődő viadal versenyigazgatója. 

A szakember szerint alakulhatnak úgy a dolgok, hogy a magyarok éljátékosa, Rapport Richárd újra megmérkőzik a norvég szupersztárral, Magnus Carlsennel, akit alig egy hónapja világszenzációt okozva legyőzött a klub csapat rapid világbajnokságon.

 

Rapport Richárd
Rapport Richárd is ott lesz a magyar csapatban a szeptemberi sakkolimpián
Fotó: International Chess Federation/Twitter

A beszélgetésben szó esik még arról, hogy előzetesen csaknem 200 csapat jelezte indulását, így elképzelhető, hogy minden idők legnépesebb mezőnye ül majd asztalokhoz a BOK csarnokban.  Azt is megtudhatjuk, hogy ennyi csapattal hogyan lehet két hét alatt lebonyolítani a versenyt, kik játszhatnak kivel, illetve mely országok számítanak sakk nagyhatalmaknak.  

A magyar esélyeket is latolgatjuk, hiszen férfi A csapatunk az utóbbi évek legerősebb összeállításában szerepel majd, Rapport Richárddal, Lékó Péterrel,  Szjugirov Szanannal, Gledura Benjáminnal és Berkes Ferenccel a "fedélzeten". 

Magyarország a férfiak és a nők között is három válogatottat indíthat, ennek kapcsán kiderül, hogy népszerű-e még a sakk hazánkban, illetve, hogy a számítógépek világában van-e jövője a sportágnak.  

Az interjú végén elhangzik, hogy verseny ideje alatt milyen kísérőprogramok várják az érdeklődőket: mit kínál a Sakk Expó, milyen programok lesznek a Sakkpalotában és miért érdemes ellátogatni a Fan Zone-ba.

Kapcsolódó cikkek:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!