Vágólapra másolva!
Révész Bulcsú számára véget ért az English Open elnevezésű angliai sznúkerverseny, melynek főtábláján az első fordulóban kikapott a skót klasszis Stephen Maguire-től - adta hírül az MTI.

A világranglista 94. helyén álló junior világbajnok magyar játékos remekül teljesített eddig a Berentwoodban zajló, 550 400 font összdíjazású viadalon: a selejtezőben előbb 4-0-ra legyőzte a thaiföldi Manasawin Phetmalaikult, majd a második, egyben utolsó körben a rangsorban 36. kínai Jüan Sze-csünt verte 4-2-re.

A 17 éves Révész karrierje során először győzött le top 40-es ellenfelet, újabb bravúrra azonban ezúttal nem volt képes. A ranglistán 31. Maguire - aki pályafutása legjobbjaként második is volt - az első frémet egy 65-ös sorozattal (break) 77-27-re nyerte, majd a másodikban Révész óriási csatára késztette őt. 

(SP)CHINA-TIANJIN-SNOOKER-INTERNATIONAL CHAMPIONSHIP (CN)
Fotó: Xinhua via AFP / Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved

A magyar tehetség az utolsó fekete golyó elrakásával 66-66-ra egyenlített, a visszarakott feketét viszont a skót tudta lyukba juttatni, így 2-0-ra elhúzott. Mint később kiderült, ez volt Révész Bulcsú legnagyobb esélye a részsikerre, Maguire ugyanis a harmadik szakaszt 86-0-ra nyerte, majd 65-28-cal lezárta a találkozót.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!