Vágólapra másolva!
Tóth Krisztián olimpiai bronzérmes cselgáncsozó egyelőre csak a jövő évi, hazai világbajnokságig tervez, lehetségesnek tartja, hogy az lesz az utolsó nagy nemzetközi versenye.

„Vajmi kevés esélyt látok arra, hogy még egy olimpiai ciklusba belevágjak. 

Alapvetően rövidtávú céljaim vannak. Egy-másfél-két éves célokról beszélek. Jövőre itthon lesz a felnőtt világbajnokság és azon még tervezem az indulást. Lehetséges, hogy az lesz az utolsó nagy nemzetközi versenyem"

 – idézi az MTI az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztiánt, aki az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójának nyilatkozott a terveiről.

A 30 éves cselgáncsozó hozzátette, pályafutása befejezése vagy folytatása sok mindentől fog függni, többek között az eredménytől.

„Meglátjuk, milyen állapotban leszek, mennyire leszek harapós, és akkor ezt majd újra fogom tárgyalni a megfelelő emberekkel" - fogalmazott a 90 kilóban Tokióban bronzérmes dzsúdós, aki idén nyáron, a párizsi játékokon már az első mérkőzésén kikapott, így korán búcsúzott.

Tóth Krisztián nem gondolkodik a következő olimpián
Fotó: AFP/Franck Fife

„Egész egyszerűen nem jött ki a lépés. Lényegében mindent megtett a szakmai stáb és én is. 

Abszolút nincs lelkiismeretfurdalásom, vagy hiányérzetem az ügyben, hogy nem tettük meg azt, amit meg kellett tenni. Sajnos el kell fogadni, hogy a sport az ilyen"

 - folytatta.

A világbajnokságot jövőre június 13. és 20. között rendezik Budapesten. Tóth Krisztián arra próbál meg a lehető legjobban felkészülni, de előtte az Eb-n is tervez indulni. Vb-ről ezüst- és bronzéremmel már rendelkezik, de aranya még nincsen.

„Megpróbáljuk azt is megcsípni" - jelentette ki a harmincéves sportoló.

Elárulta még, hogy kicsit másként áll a felkészüléshez, mint korábban. Nem magát helyezi középpontba, hanem próbál klubtársainak, válogatottbeli társainak segíteni, így áll neki a tréningeknek, és így fokozatosan egyre inkább belelendülhet a munkába.

A hosszabb távú folytatás lehetőségére, esélyére vonatkozó kérdésre úgy reagált, hogy friss vb-érmesként újra lehet majd tárgyalni a helyzetet, de egyelőre tényleg csak a világbajnokságban gondolkodik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!