Vágólapra másolva!
Az első magyar profi sznúkeres, Révész Bulcsú közel járt ahhoz, hogy Ali Carter után ismét legyőzzön egy legjobb húsz közé tartozó riválist, szerdán azonban 6-5-re kikapott Jack Lisowskitól az International Championship elnevezésű verseny sheffieldi selejtezőjében.

A világranglista 92. helyén álló junior világbajnok magyar játékos a vereség ellenére egyik legjobb teljesítményét nyújtotta, ugyanis angol riválisa 1-0-s vezetése után úgy nyert sorozatban három frame-et, hogy mindig legalább 76 pontos sorozatot lökött, a legnagyobb 99 pontos volt. Az MTI tudósítása szerint a mindössze 17 éves Révész ezt követően a taktikai jellegű partikból is jobban jött ki, így 5-3-ra elhúzott, azaz egyetlen siker választotta el a főtáblára jutástól.

sznúker, Révész Bulcsú
Révész Bulcsú közel járt az újabb bravúrhoz
Fotó: AFP/Robert Szaniszlo/NurPhoto

A két éve vb-negyeddöntős Lisowski ekkor megrázta magát és három győzelmet zsebelt be úgy, hogy minden alkalommal lökött legalább ötvenpontos sorozatot, az utolsó partiban pedig 108 ponttal zárta le a párharcot.

A nem pontszerző International Championshipet november 11. és 17. között a kínai Nancsingban rendezik.

Révész Bulcsú legközelebb október 20-ától a Northern Ireland Openen szerepel, miután múlt héten két meccs megnyerésével feljutott a 64 fős főtáblára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!