Vágólapra másolva!
Október 19-én szombaton a Városligetben utolsó, budapesti állomásához érkezik a laser run-t és az öttusát népszerűsítő, ingyenes DO60 LaserFun országos programsorozat.

Ezúttal a Városligetben, a Magyar Zene Háza mögötti Nagyréten ismerkedhetnek meg 10-18 év közötti fiatalok az öttusa legizgalmasabb sportágaival, köztük a lézer sportpisztolyos lövészettel és az újdonságnak számító akadályversennyel.

Igazi sportos kihívásra csábítja a diákokat és családjukat ezen a hétvégén a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ). Október 19-én, szombaton reggel 9 és délután 4 óra között a 10-18 éves korosztályból bárki kipróbálhatja magát az öttusa legizgalmasabb és leglátványosabb versenyszámaiban.

Különleges élményt jelent majd a 60 méteres, óriási, felfújható akadálypálya, ami első ránézésre ugrálóvárnak tűnhet, de közben játékos bemutatója az Exatlon, vagy Ninja Warrior műsorokból is jól ismert akadálysportnak.

LaserFun, akadálypálya
Fotó: DO60 LaserFun országos roadshow

Játékos és mégis sportos program a DO60 LaserFun, amivel a Magyar Diáksport szövetség célja, hogy minél több fiatallal szerettesse meg a rendszeres mozgást. Gulyás Michelle olimpiai bajnoki sikere és a sportágban zajló változások az öttusára irányították a figyelmet, aminek örülni kell és lehetőséget biztosítani a diákoknak, hogy kipróbálhassák, megismerjék a sportágat

– mondta Balogh Gábor, aki egy személyben az MDSZ és a Magyar Öttusa Szövetség elnöke is.

Csepel, Budaörs, Dunakeszi, Székesfehérvár és Miskolc után érkezik a DO60 LaserFun a Városligetbe, ahol ismét több száz gyereknek lesz lehetősége kipróbálni az öttusa versenyszámait. Gyakorolhatják a lézer sportpisztolyos lövészetet, részt vehetnek játékos laser run futamokon, megismerkedhetnek a vívás alapjaival és végigmehetnek az akadálypályán és találkozhatnak Gulyás Michelle olimpiai bajnokkal is.

LaserFun, vívás
Fotó: DO60 LaserFun országos roadshow

Azok, akik minden kihívást teljesítenek, névre szóló, „Tiszteletbeli öttusázó” oklevelet is kapnak. Minden információ és előzetes nevezési lehetőség a laserfun.hu oldalon. Nevezni a helyszínen is lehet. A programokon a részvétel ingyenes.

A DO60 LaserFun rendezvénysorozat támogatója a Belügyminisztérium, megvalósítója a Magyar Diáksport Szövetség, együttműködő szakmai partnere a Magyar Öttusa Szövetség.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!