Vágólapra másolva!
Zala György kenusként két olimpiai bronzérme és két világbajnoki győzelme mellett számos óriási eredményt ért el, azonban már évek óta az úszókkal foglalkozik elsődlegesen, de más sportágakban is vannak emberei, akiket rendszeresen edz. Versenyzői közül az olimpiákon többen kiemelkedő sikerrel szerepeltek, elég csak Milák Kristóf nevét említeni. A kétszeres olimpiai bajnok úszóról keveset lehet tudni, most elárult pár érdekességet vele kapcsolatban az egyik legismertebb és legelismertebb erőfejlesztéssel foglalkozó szakember.

"Az olimpikonok közül persze a legsikeresebb Milák Kristóf, aki Tokióban és Párizsban összesen két-két arany-, illetve ezüstérmet szerzett" - mondta a hunswim.com-nak adott nyilatkozatában Zala György.

Milák Kristóf, Leon Marchand, úszás, olimpia
Milák Kristóf, a meg nem értett zseni 
Fotó: Jonathan NACKSTRAND / AFP

Milák Kristóf az autókról szívesen beszélget

"Mi rengeteget edzettünk a Honvédban, még akkor is, amikor a világ nem tudta, hol van. 

Megvallom, én ezt a 'hol a Milák?' kérdést egy kicsit felfújtnak éreztem akkor is, hiszen neki napra és órára előre meg kellett adnia a tervezett hollétét. Valami oka lehetett ennek az elvonulásnak, de én a részletekről nem tudtam és nem is kérdezgettem Kristófot erről az egészről. 

Vele úszásról csak abban a vonatkozásban beszélek, hogy mi a legközelebbi versenye és az arra történő eredményes felkészülése érdekében milyen erőnléti munkára lehet szüksége" - árulta el Zala, aki hozzátette, akár elhiszik neki, akár nem, ő a mai napig nem tudom, hol és kivel fogja folytatni az úszóedzéseket Milák.

"Nekem azt mondta: nyugi, ősszel megmondom, ki lesz az új edzőm. Rájöttem, ha véletlenül elkezdek az úszásról beszélni, akkor ő kikapcsol, én pedig elhallgatok. Így úszásról gyakorlatilag nem is beszélünk."

Arra a kérdésre, hogy vajon miről lehet Milák Kristóffal egyáltalán szót váltani, meglepő választ adott Zala Görgy.

"Nevetni fog, például az autókról. Ha ezek szóbajönnek, nincs időhatár, rengeteget tud a legkülönfélébb márkákról, félelmetes a lexikális tudása. A divat is kedvenc témái közé tartozik, szeret elegánsan öltözködni, miként az órák is nagyon érdeklik. A csajokról, vagy a barátnőjéről viszont ritkán esik szó. 

Ami neki kényes téma, azt lehetőleg elkerüljük."

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!