Vágólapra másolva!
A szerb teniszező édesapja, Szrdjan Djokovics ismét megszólalt arról, mi a fia terve a visszavonulását illetően. Ezt követően Novak Djokovics maga is beszélt a jövőjéről.

A 37 éves, 24-szoros Grand Slam-bajnok teniszező, Novak Djokovics édesapja tavaly arról beszélt, reményei szerint fia 2024 végén visszavonul profi sporttól.
"Ami a vele kapcsolatos kívánságaimat illeti, hét-nyolc évvel ezelőtt már mindet teljesítette. A többi a csodálatos bónusz. [...] A tenisz csak egy része az életének, nem az egész. Egy ideje úgy gondolom, hogy már abba kellett volna hagynia ezt a rendkívül nehéz munkát" – mondta bő egy éve a idén tavasszal kartörést szenvedett Szrdjan Djokovics.

Novak Djokovics, tenisz, Djokovic
A szerb teniszező, Novak Djokovics idén olimpiai bajnok lett
Fotó: AFP/Miguel Medina

Novak Djokovics idén 2017 óta először nem tudta megnyerni a négy Grand Slam-torna egyikét sem, ugyanakkor a régóta áhított olimpiai bajnoki címet megszerezte, ami kárpótolhatta őt. A szerb teniszező nemrég arról beszélt, hogy ezentúl nem fog minden kisebb tornára a korábbiakhoz hasonlóan koncentrálni, csupán a GS-eket és a nemzetek közötti tornákat (ahol Szerbiát képviselheti) tartja igazán szem előtt. Ebből a nyilatkozatból az várható, hogy még a mostani év végén a korábbi világelső még nem zárja le a karrierjét, de a jövőben kevesebb versenyen indul. Édesapja azonban újabb részleteket leplezett le a fia visszavonulásával kapcsolatban.

Miután Novak befejezi a teniszpályafutását, hazatér, és Belgrádban fog élni 

nyilatkozta Szrdjan Djokovics a fiáról, akinek Monacóban, Marbellán és New Yorkban is van lakása. – Úgy gondolom, hogy nincs nagyobb elégedettség, büszkeség és siker annál, mint amikor egy ember gyermeke az országa dicsőségét terjeszti az egész világon."

Novak Djokovics nem akar eltávolodni a tenisztől

Novak Djokovics ezt követően egy sajtótájékoztatón reagált édesapja szavaira.
„A tenisz iránti szeretetem soha nem múlik el. [...] Nagyon fiatalon szerettem bele a sportágba, és ez még mindig tart. 

Miután visszavonulok a profi tenisztől, úgy érzem, akkor is maradok a sportágnál. 

Különböző szerepeket próbálok ki már most is, mert úgy érzem, sokat köszönhetek ennek a sportágnak."

Novak Djokovics kedden délután az olasz Flavio Cobolli ellen mérkőzik meg a sanghaji tenisztornán, a legjobb 32 között.

Kapcsolódó cikkek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!