Vágólapra másolva!
Hatalmas meglepetésre Carlos Alcaraz után egy nappal az olimpiai bajnok és címvédő Novak Djokovic is kiesett az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A 24 Grand Slam-tornagyőzelmével csúcstartó szerb sztár pénteken a harmadik fordulóban az ausztrál Alexei Popyrintől kapott ki négy játszmában, 6:4, 6:4, 2:6, 6:4-re - derült ki az MTI beszámolójából. 

A 37 éves teniszsztár legutóbb 2006-ban búcsúzott ilyen korán a US Openen.

 

novak djokovic
Novak Djokovic címvédőként kiesett az US Openen
Fotó: AFP

Rengeteg energiát fordítottam az olimpiai arany megszerzésére, és úgy érkeztem New Yorkba, hogy nem vagyok elég friss. Nem voltak fizikai problémáim, egyszerűen csak kifogyott a benzin"

 - mondta a váratlan kudarc után Djokovic, aki így 2017 óta először zár Grand Slam-diadal nélkül egy évet.

Noha Djokovic két könnyed győzelemmel kezdte az év utolsó GS-tornáját, önmagához képest már akkor is kifejezetten sokat rontott. A Popyrin elleni összecsapáson pedig 14 kettős hibája volt.

"Mentálisan nagy küzdelem volt számomra ez a három meccs, mert a legjobb játékom közelében sem voltam" - zárta értékelését a US Open négyszeres bajnoka.

A férfiak mezőnyében rajta kívül az olasz Lorenzo Musetti is kiesett a kiemeltek közül, míg a nőknél két korábbi döntős, a fehérorosz Viktorija Azarenka és az amerikai Madison Keys búcsúzott a legjobb 32 között.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!