Vágólapra másolva!
Meggyilkolták a legendás kerékpárost, a kolumbiai Marlon Alirio Pérezt. Az egykori kiváló sportoló az antioquiai kórházban halt meg, miután súlyos sérüléseket szenvedett egy rablótámadás során.

Marlon Alirio Pérez kolumbiai kerékpáros - az 1994-es ecuadori világbajnokság pontversenyének ifjúsági bajnoka lett - egy antioquiai kórházban halt meg, ahová átszállították, miután egy fegyveres rablás áldozata lett.

CAN-WORLD CYCLING-ARANGO RACES, Marlon Alirio Pérez
Meggyilkolták Marlon Alirio Pérezt
Fotó: AFP / AFP/2003 AFP

Meggyilkolták a legendás kolumbiai kerékpárost, Marlon Alirio Pérezt

A támadás során többször nyakon szúrták - számolt be a tragikus írről a Marca.

"A kolumbiai rendőrség és az ügyészség vállalta a nyomozást, hogy gyorsan tisztázza Marlón Pérez meggyilkolásának a körülményeit" - számolt be X fiókjában Andrés Julián Rendón, Antioquia kormányzója.

Rendón hozzátette, hogy a Támesis városában született 48 éves Pérezt Carmen de Viboral egyik közútján találták meg szúrássokkal a nyakán.

A Kolumbiai Kerékpáros Szövetség is részvétét fejezte ki, és a közleményben arról írt, hogy Pérez "kimagasló kerékpáros és korábbi világbajnok volt, aki sajnálatos módon életét vesztette egy erőszakos rablási kísérlet során".

A hazai versenyzés után csatlakozott a Selle Italiához, majd a Team Tenaxhoz (2006), a Universal Cafféhoz (2007) és a Caisse d'Epargne-hoz (2008-2009). 1994-ben a pontverseny világbajnoka volt, d 2011-es guadalajarai pánamerikai játékok időmérő bajnoka is-

Összesen háromszoros országos időmérő bajnok is volt, és hat szakaszt nyert a Vuelta a Colombián. Három olimpián (1996-ban Atlantában, 2000-ben Sydneyben és 2004-ben Athénban) és egy paralimpián (2020-ban Tokióban) képviselte a hazáját.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!