Vágólapra másolva!
Kicsiny hazánk nem egy e-sport nagyhatalom, még. Csapataink töretlenül dolgoznak azért, hogy bejussanak a legjobbak közé, néhány kiemelkedő játékosunk pedig rendszeresen akad, olyanok, akik nemzetközi vizeken is eljutnak a legnagyobb tornákig, a legfényesebb serlegekig.

CS:GO-ban újabban Torzsás "torzsi" Ádám kavarja fel az állóvizet a profik körül, jelenleg is a világranglista 17. legjobb csapatának utánpótlás nevelésében szerepel és mindenki nagy jövőt jósol neki. A léc azonban magasan van, hiszen pár éve egy magyar srác csodát tett. A hazai mezőnyből indulva, szerződést nyert egy nemzetközi felállásban, ottani társaival pedig igazi legendává váltak.

Ahogy szinte mindenki, Böröcz "DeadFox" Bence is egyik napról a másikra csöppent bele a videojátékok és a Counter-Strike világába is. A CS1.6 az ő fiatal korában már elavultnak számított, szomszéd barátai által az eggyel későbbi, de még a CS:GO előtti változattal, a Counter-Strike: Source-szal ismerkedett meg.

Nem kellett eltelnie sok időnek ahhoz, hogy felismerje, hiába csak a szórakozás miatt ült le a monitor elé, a CS neki sokkal jobban ment, mint az átlag játékosnak. Ha pedig az egyszerű játékos megérzi, hogy ehhez igenis van tehetsége, akkor nincs megállás.

Szép sorban járta meg a magyar csapatokat, olyan alakulatok mezében is feltűnt 2014 és 2016 között, mint az Ancients, a WiLD MultiGaming, a k1ck eSports vagy a PixelFire. Saját bevallása szerint a k1ck-es csapatát érezte a legerősebbnek, velük közösen a 2015-ös kölni Major torna selejtezőjéig jutottak. Közben persze rendre feltűnt a hazai versenyeken és az akkor még sokkal nagyobb volumenű regionális, kelet- és közép-európai megmérettetéseken is rendszeresen játszott.

DeadFox a PixelFire színeiben Forrás: hltv.org

Az egyik legjobb hazai AWP-s volt itthon, akitől egyre többen várták azt, hogy világméretű sikerekre tör majd. Erre a legnagyobb esély elsőként talán 2016 januárjában nyílt, amikor aktuális csapatával, a PixelFire Gaminggel az MLG Columbus Major selejtezőjében arattak napról napra szebb diadalokat.

Sajnos a Majorre végül nem sikerült kijutniuk, de a svéd DenDD elleni mérkőzésükkel szinte történelmet írtak. Több, mint 5 órás első pályát játszottak, az alap játékidőn túl ötször is hosszabbításra került sor, végül pedig 41-38-as PixelFire győzelemmel ért véget Mirage.

A rekordtartó pálya egy 2015-ös meccsen született, ott két brit csapat, a XENEX és az excel 46-42-nél tett pontot egyetlen pálya végére.

DeadFox az egyik legnagyobb külföldi tornán 2016-ban Forrás: hltv.org

Még ugyanebben az évben, 2016 szeptemberében új lehetőséget adódott karrierjében, az ukrán HellRaisers először beugróként, majd fix, kezdőjátékosként kérte a segítségét.

Magyar játékosként óriási siker volt egy nemzetközi szerződés, ráadásul nem is egy kis csapathoz igazolt Bence.

A HellRaisers már akkor is veterán tagja volt a profik mezőnyének, számos Majorön megfordultak már és rengeteg nagynevű játékost neveltek ki az évek alatt.

Első igazán figyelemre méltó sikerük a 2017-es ELEAGUE Major selejtezője volt, ahol olyan csapatokat utasítottak maguk mögé, mint az LDLC, az ENCE vagy a Space Soldiers. Második helyen zárták a kvalit, amivel DeadFox lett az első és máig az utolsó magyar CS:GO játékos, aki eljutott a tornák csúcsának számító Majorre.

Az atlantai ELEAGUE Majorön játszó HellRaisers felállása:

Kirill "ANGE1" Karasiow

Martin "STYKO" Styk

Patrik "Zero" Žúdel

Vlаdуslаv "bondik" Nеchуроrchuk

Böröcz "DeadFox" Bence

Ivan "Johnta" Shevtsov (edző)

A HellRaisers csapata a StarLadder & i-League 3. szezonjának színpadán (balról jobbra: Johnta, Zero, STYKO, ANGE1, DeadFox és bondik Forrás: hltv.org

Első nekifutásra persze nem jött össze a csoda. Amerikai földön az utolsók között zárt a HellRaisers, de a fejlődés megkérdőjelezhetetlen volt és bármennyire is nehéz időszaka volt a csapatnak, egyre többen vetették bele a hitüket.

Néhány hónappal később be is bizonyosodott, hogy nekik volt igazuk, a HellRaisers versenyről versenyre lett egyre erősebb, DeadFox napról napra szerzett magának nagyobb hírnevet, de a csapat aranykorát és Bence Major legendává válását majd mini cikksorozatunk következő részében meséljük el.

Mindent egy helyen az Eb-ről