A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az előzetes találgatások beigazolódtak, tényleg a legerősebb nemzeti topliga bajnoka örülhetett a végén.

Egy spanyol és egy francia első helyezett csapott össze az EMEA Masters 2023 Summer nagydöntőjében, amit ezúttal Montpellier-ben rendeztek meg. A hazai környezet óriási segítséget nyújtott a Karmine Corpnak, ugyanis a rekorder negyedik alkalommal ülhetett fel az ERL-régió trónjára.

A hatalmas rajongói bázissal rendelkező együttes hiába volt a nemzetközi torna legnagyobb esélyese, kifejezetten lassú rajtot vettek. A csoportkörből csak egy extra mérkőzés segítségével jutottak tovább a rájátszásba, ahol bár a DenizBank İstanbul Wildcats nem jelentett számukra akadályt, a Team GO ellen alaposan megszenvedtek. Mindeközben a másik ágon két darab 3-0-val jutott el a fináléig a Movistar Riders, akik fennállásuk óta először küzdhettek meg a bajnoki címért.

A széria úgy indult, ahogy azt a többezres tömeg szerette volna. A KC két tükörsima győzelemmel elhúzott 2-0-ra, gyakorlatilag már zsebben érezhették a játékosok a 40 000 eurós fődíjat. Az MRS azonban nem adta könnyen magát, hatalmas lélekjelenlétről tettek tanúbizonyságot, így visszajöttek 2-2-re. A Silver Scrapes legendás dallamai után még egyszer a billentyűk közé csaptak a sztárok, hogy végre pontot tegyenek a párharc végére. A végjátékban Targamas és Cinkronf előkészítéseire nem volt válasza a másik oldalon sem Ismának, sem Alvarónak. Tökéletesen irányították a franciák az utolsó mérkőzést, teljesen megérdemelten döntötték le az ellenfél Nexusát. A három győzelemig tartó sorozat legértékesebb játékosának azt a SAKENT választották meg, aki már negyedik alkalommal mondhatta magáról, hogy ő az EMEA Masters legjobbja.

Nem lenne meglepő, ha az LEC alatti legrangosabb bajnokság kiemelkedő teljesítményt nyújtó idézői közül többen csatlakoznának Capshez, Jankoshoz és Humanoidhoz a "nagyok között". Az átigazolási szezon november 20-án indul, onnantól lesz érdemes igazán figyelni a piac történéseit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!