Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Olyan magasságba jutott el az AWP-s, ahol korábban még egyetlen magyar sem járt.

Megállíthatatlanul menetel előre a MOUZ CS2-csapata, ugyanis a német székhelyű szervezet az ESL Pro League 19. szezonja után ismét diadalmaskodott egy versenyen. Néhány nap pihenés után torzsira és társaira Belgrádban várt egy erőpróba, ugyanis a BetBoom Dacha Belgrade 2024 eseményén olyan ellenfelek sorakoztak fel, mint a HEROIC, a Team Falcons, a BetBoom Team, a Team Spirit vagy épp a Virtus.pro. Az 500 000 dollár összdíjazású LAN-on végül egyetlen pályát (!) veszített el a frissen megkoronázott bajnok, ami mutatja, hogy mennyire jó formában vannak torzsiék.

Az egymást követő két tornagyőzelemnek köszönhetően az etalonnal tartott HLTV Top 50 ranglistán egy újabb helyezést lépett előre a MOUZ, így jelenleg Counter-Strike 2-ben nincs náluk erősebb csapat. Ilyen magasságban soha nem járt korábban magyar játékos, elsőként ez a fantasztikus eredmény a 21 éves mesterlövésznek sikerült. 

Többen kétkedve fogadják azt, hogy a torzsi-xertioN-siuhy-Jimpphat-Brollan ötöst tartják most a legjobbnak, ugyanis igazán nagy versenyt még mindig nem sikerült nyerniük. Az év elején csak az 5-8. helyezést tudták megcsípni a PGL Major Copenhagen 2024-en, tavaly 3-4. helyen zárták az évet a BLAST Premier: World Final 2023-on. A következő esemény, ahol torzsinak szurkolni lehet május 27-én startol. Az IEM Dallas 2024 szintén nem tartozik a legnagyobb összdíjazású kupák közé, azonban a győztes kijut az IEM Cologne 2024-re, augusztus legnagyobb CS-s rendezvényére. Ha a dallasi és kölni versenyen sikerül legalább a döntőt kiharcolnia a MOUZNAK, akkor biztosan elcsendesednek azok a hangok, akik kritizálják ezt az átmeneti első helyezést.

Mindent egy helyen az Eb-ről