Vágólapra másolva!
Előkerült az a FIFA, amelyik tavalyelőtt szakított az Electronic Artsszal.

Egészen 2023-ra kell visszatekerni az idő kerekét, amikor derült égből villámcsapásként jelentette be a hírt a FIFA és az Electronic Arts, hogy külön utakon folytatják.

esport, foci
Újabb mérföldkőhöz érkezett a virtuális labdarúgás
Fotó: Origo

A virtuális foci közösségét sokkolta ez a szakítás, ugyanis generációk nőttek fel a FIFA-sorozaton. Öröm az ürömben, hogy a fejlesztőcsapat nem szakított a hagyományokkal, ugyanúgy szállítják azóta is a minőségi videójátékokat, csak nem FIFA, hanem EA Sports FC 24, illetve 25 néven. A kérdés azonban jogosan vetődik fel, hogy mi a helyzet a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséggel? 

Kik lehetnek az EA utódai? Ha választ nem is adta meg, de egy pletykát elindított az a megállapodás, amit most írt alá a FIFAe és a Konami.

A FIFAe a FIFA brandje alá tartozó esport versenysorozat, amelyben összemérhetik erejüket a világ legjobb játékosai. Football Manager 2024-ben az elmúlt hónapokban folyamatosan rendeztek kupákat, sőt volt már példa arra is, hogy az eFootball 2024-ben is összecsaptak a versenyzők. A mostani partnerség értelmében a már korábban említett, az EA Sports FC-széria legnagyobb riválisának számító eFootball 2024 (korábban PES) lesz a hivatalos platformja a FIFAe World Cupnak.

Ez nem jelenti azt, hogy hirtelen minden csapat és játékos kikerül az FC 25-ből, nem erről van szó. A Real Madrid, AC Milan, Manchester City és a többi jól ismert klub közvetlen szerződésben áll az EA-vel, ami azt jelenti, hogy a zászlókat, stadionokat, rigmusokat és arcokat felhasználhatják továbbra is a programozók. A Konami csak az esport területén kötött szerződést a FIFA-val, aminek természetesen lehet következménye hosszabb távon, hogy majd piacra dobnak egy eFootball FIFA-játékot.

Addig is mindenki azon dolgozik, hogy a digitális futball minél több emberhez jusson el, minél többen kóstoljanak bele abba, amikor egy kontroller segítségével bárkiből lehet világsztár.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!