Willi Orbán: Arra a hangulatra, ami a franciák ellen fogadott minket, nehéz szavakat találni

Willi Orbán, Rafa Silva, magyar válogatott, portugál válogatott
Willi Orbán és Rafa Silva küzd a labdáért
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott hátvédje, Willi Orbán számára felemelő érzés volt telt ház előtt pályára lépni a részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, és úgy véli, a magyar válogatott végig erőn felül teljesített és méltó ellenfele volt a világ legjobb csapatainak.
Vágólapra másolva!

Az RB Leipzig játékosa számára az Európa-bajnokság legfelemelőbb pillanata a magyar himnusz éneklése volt a szurkolókkal a francia válogatott elleni döntetlen után.

- mondta a védő az NSO-nak adott interjújában.

A 28 éves futballista szerint a csapat az egész tornán erőn felül teljesített, és a lehető legtöbbet adta ki magából, pedig a világ legjobb csapatai, a portugál, a francia és a német válogatott voltak az ellenfelek.

"Nem tudnék választani a Franciaország és a Németország elleni között, mindkét döntetlen bravúr. Kicsit több szerencsével nyerhettünk volna Németország ellen, persze így sincs miért szégyenkeznünk" - mondta arra válaszolva, hogy melyik mérkőzésen játszott a legjobban a nemzeti együttes.

Willi Orbán szerint az egész tornán fantasztikusan szerepelt a magyar válogatott Forrás: AFP/Bernadett Szabo

Will Orbán úgy véli, nagyon közel jártak ahhoz, hogy felborítsák a papírformát a halálcsoportban, de a németek ellen a hajrában kiütközött a csapatok közötti minőségbeli különbség, hiszen Németország két ugyanolyan erősségű kezdőcsapatot is képes kiállítani. A Németországban nevelkedett labdarúgót az utolsó meccs után elöntötték az érzelmek, de állítása szerint nem saját maga miatt, hanem azért, mert a teljesítményük alapján többet érdemeltek volna a csoportkörös búcsúnál.

Willi Orbán elárulta, hogy a németek elleni meccs után magyar édesapja nagyon büszke volt rá és a válogatottra, és ő sem hitte volna, hogy Marco Rossi együttese egyenrangú partnere lesz a világ legjobbjainak. A Lipcse játékosa hangsúlyozta, mennyire fontos volt számára, hogy a magyar válogatott tagjaként nagy tornán léphessen pályára, és a vb-selejtezőkön is hasonló jó teljesítményt vár a csapattól.

- zárta gondolatait a 28 éves játékos.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!