Óriási német médiaérdeklődés Telkiben - az egész világot foglalkoztatja a szerdai müncheni meccs

Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, sajtótájékoztató, magyar válogatott, Telki, 2021.06.21., Sallai Roland, Willi Orbán
Sallai Roland és Willi Orbán, a magyar válogatott kulcsjátékosai
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott kedden délelőtt indul Münchenbe, ahol szerdán este a német válogatott ellen lép pályára az Európa-bajnokság F csoportjának 3. fordulójában. Az utazás előtt a magyar csapat két alapembere, a középső védő Willi Orbán és a franciák ellen gyönyörű gólpasszt adó Sallai Roland válaszolt az újságírók kérdéseire. Orbán kiemelte, hogy remekül sikerült a magyar csapat felkészülése, és Münchenben is lesz még ereje a magyar válogatott játékosainak. Sallai pedig a szurkolók fergeteges hazai buzdítását emelte ki, ami Münchenben is erőt adhat majd. 
Vágólapra másolva!

Talán elcsépelt mondat, de akkor is le lehet írni, hogy a magyar válogatott sorsdöntő meccsre utazik Münchenbe, ugyanis Marco Rossi csapata egy esetleges győzelemmel biztosan továbbjut az Európa-bajnokság halálcsoportjából. Az esélyek nem a mieink mellett szólnak, ennek ellenére már az is nagy szó, hogy a magyar csapat úgy léphet pályára az négyszeres világbajnok ellen, hogy matematikailag még van esélye a továbbjutásra.

A Telikben rendezett sajtótájékoztatón a terem tele volt német újságírókkal, ez pedig azt mutatja, hogy a világ egyik legnagyobb futballnemzete is komolyan veszi a magyar válogatottat.

A Lipcsében futballozó Willi Orbán számára eddig balszerencsésen alakult az Európa-bajnokság, ugyanis az első meccsen a portugálok vezetőgólja rajta pattant meg, utána pedig ő csinálta a tizenegyest, amiből Cristiano Ronaldo gólt lőtt. A világbajnok franciák ellen is remekül futballozott, de Antoine Griezmann az után tudott egyenlíteni, hogy Mbappé beadása után rossz helyre pöckölte ki a labdát.

Ismerem a németeket, vannak is köztük csapattársaim, úgyhogy nagyon várom a találkozót" – mondta a 24-szeres válogatott Willi Orbán, aki nem emészti magát amiatt, hogy a portugálok és a franciák ellen is benne volt az ellenfél találataiban, mert a hibák benne vannak a játékban.

Sallai Roland és Willi Orbán, a magyar válogatott kulcsjátékosai Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ezt követően a Freiburgban futballozó Sallai Roland elmondta, hogy Fiola Attila franciáknak lőtt gólja begyakorolt figurából született, de nem ezen múlt a pontszerzés, mert az egész csapat nagyszerű munkát végzett.

Mindkét magyar játékos találkozhat majd ismerős arcokkal a szerdai mérkőzésen. Sallai Roland Christian Günterrel, Willi Orbánnak pedig Lukas Klostermann, Marcel Halstenberg és a korábbi lipcsei csatár, a Chelsea-vel BL-győztes Timo Werner lehet ismerős. Orbán ráadásul játszott az U21-es német válogatottban is, amelyből most hatan tagjai a német keretnek.

„Az U21-es csapat tagjaival már nincs kapcsolatom.

Amikor kijutottunk az Eb-re, akkor a lipcsei német válogatott csapattársammal viccelődtem, hogy vajon ki jut tovább – mondta a 28 éves Willi Orbán.

Sallai Roland gyönyörű gólpasszt adott Fiola Attilának a franciák ellen Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Günternek mondtam, hogy készüljön fel a meccsre, mert nem lesz egyszerű dolga"

– vette át a szót Sallai Roland, aki szintén hangsúlyozta, hogy elképesztő dolog, hogy a magyar csapat még mindig versenyben van a továbbjutásért.

Abban is egyetértett a két játékos, hogy Marco Rossi és a szakmai stáb remekül felkészítette a csapatot az Eb-re.

– mondta a 24-szeres válogatott Sallai Roland.

Sallai Rolandból és Willi Orbánból árad a magabiztosság Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Alapos volt a felkészülés, mindenki jó formában kezdte az Eb-t.

– tette hozzá Willi Orbán, amikor a magyar csapat felkészülése került szóba.

A Lipcse védője szerint rendkívül nehéz lesz a németek ellen, amely véleménye szerint a csoport legkomplettebb csapata.

„A németek talán a legkomplettebb csapat. Mentálisan és szervezettségben is rendben vannak.

Rengeteget támadnak le, és előrefelé védekeznek, ezt a franciák ellen kevésbé éreztem.

A támadóinknak nagyon kell majd figyelniük arra, hogy tereket nyissanak" – mondta a 24-szeres válogatott Willi Orbán.

Willi Orbán nem emészti magát a bekapott gólok miatt Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Úgy kell kimennünk, mint a portugálok és a franciák ellen. A taktikai utasításokat be kell tartani, és bátran kell játszani. Egy meccsen minden előfordulhat. Megpróbáljuk megnyerni a mérkőzést. Azt nem ígérhetem, hogy megnyerjük, de mindent bele fogunk adni" – tette hozzá Sallai Roland.

A Freiburg támadója még nem tudja, hogy Szalai Ádámmal vagy Nikolics Nemanjával fog-e együtt játszani, de mindkét támadóval szeret a pályán lenni.

„Szalai és Nikolics hasonló karakterű csatárok, mindkettejükkel szeretek együtt játszani. Ádám képes megtartani a labdákat, Niko pedig remekül indul be az üres területekre. Csapatszinten kell erősnek lennünk a németek ellen" – mondta a 24 éves támadó.

A magyar válogatott minden meccs után a szurkolókkal énekli a himnuszt Fotó: Csudai Sándor - Origo

Végezetül pedig szó esett a szurkolókról, akik mindig óriási pluszt adnak a magyar csapatnak.

„Át kell élni azt a hangulatot, amit a magyar tábor nyújt. Ezt az érzést próbáljuk magunkkal vinni, és bízom benne, hogy plusz erőt fog adni Münchenben – mondta Sallai Roland. - Nagyszerű volt itthon a hangulat, ezért óriási köszönet jár a szurkolóknak.

Biztos, hogy Münchenben is jó lesz a hangulat, nem annyira, mint Budapesten, de nagyon várjuk a meccset" – zárta a sajtótájékoztatót Willi Orbán.

A magyar válogatott szerdán este kilenc órakor lép pályára a müncheni Allianz Arénában. A találkozóról az Origo a helyszínről tudósít.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!