A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A dán szövetségi kapitány a foci-Eb előtt megmondta, hogy visszatérnek a Wembley Stadionba

Csehország - Dánia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, negyeddöntő, Bakui Olimpiai Stadion, Baku, 2021.07.03.
Denmark's coach Kasper Hjulmand celebrates the opening goal scored by Denmark's midfielder Thomas Delaney during the UEFA EURO 2020 quarter-final football match between the Czech Republic and Denmark at the Olympic Stadium in Baku on July 3, 2021. (Photo by DAN MULLAN / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Kasper Hjulmand, a labdarúgó Európa-bajnokságon elődöntős dán válogatott szövetségi kapitánya már a felkészülés elején megmondta játékosainak, hogy visszatérnek a Wembley Stadionba.
Vágólapra másolva!

A dánok az Eb szombati negyeddöntőjében 2-1-re múlták felül a cseheket, a szerdai elődöntőben pedig a házigazda angolokkal találkoznak, akik 4-0-val búcsúztatták Ukrajnát. Hjulmand a továbbjutás után kiemelte: "varázslatos" dolog történt velük, és köszöntet mondott a dán drukkereknek, akik olyan létszámban jelentek meg Bakuban, és olyan hangulatot teremtettek a stadionban, hogy hazai környezetben érezhették magukat.

Kasper Hjulmand, a labdarúgó Európa-bajnokságon elődöntős dán válogatott szövetségi kapitánya már a felkészülés elején megmondta játékosainak, hogy visszatérnek a Wembley Stadionba Forrás: AFP/Dan Mullan

"Amikor a felkészülés elején találkoztam a játékosaimmal, mutattam nekik egy képet a Wembley Stadionról, amikor tavaly ősszel ott játszottunk. Azt mondtam nekik, hogy vissza fogunk térni oda" - utalt a szakember a Nemzetek Ligája októberi összecsapására, amelyen Christian Eriksen büntetőjével 1-0-ra győztek Anglia vendégeként. A társrendező dánok - akik első két találkozójukat elveszítették az Eb-n - csoportmeccseiket Koppenhágában játszották, majd a nyolcaddöntőben Amszterdamban léptek pályára, és győzték le 4-0-ra Walest.

A dánok középpályása, Thomas Delaney azt mondta: a negyeddöntőben nem teljesen úgy alakult a játék, ahogyan azt eltervezték, de a lényeg mégis az, hogy ők maradtak állva. Társa, a csapatkapitány Simon Kjaer hozzátette: az Eb előtt az volt a céljuk, hogy visszatérjenek a Wembleybe, de hazudna, ha most kijelentené, az elődöntős részvétellel minden rendben is lenne.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!