Újabb sztárcsapat bukott hatalmasat

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, csoportkör, H csoport, Uruguay - Dél-Korea, Egyetemvárosi Stadion, ar-Rajján, 2022.11.24.
Uruguay's midfielder #15 Federico Valverde shoots the ball past South Korea's midfielder #07 Son Heung-min during the Qatar 2022 World Cup Group H football match between Uruguay and South Korea at the Education City Stadium in Al-Rayyan, west of Doha on November 24, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjának első mérkőzésén Uruguay 0-0-s döntetlent játszott Dél-Korea ellen.
Vágólapra másolva!

Sérülés miatt mindkét oldalon kérdéses volt néhány sztárjátékos játéka – végül az uruguayiaknál Edinson Cavani a kispadon, Ronald Araújo pedig még ott sem kapott helyet, a túloldalon azonban a Marseille elleni Bajnokok Ligája-meccsen megsérült Szon Hung Min arcmaszkban a pályára lépett.

Szon arcmaszkban is a koreaiak egyik legnagyobb fegyvere volt Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Lendületesen, koreai mezőnyfölénnyel, de helyzet nélkül telt el az első tizenöt perc az al-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban, amely a Dánia-Tunézia után adott otthont ismét vb-mérkőzésnek.

Az uruguayiak ezután magukra találtak és több helyzetet is kialakítottak,

ám a stabilitásáról ismert koreai védelem jól végezte a dolgát és a félidő második felére visszaesett a találkozó irama.

Az első igazán nagy lehetőség Hvang I Dzso előtt adódott, aki középről kilenc méterről lőtt fölé senkitől sem zavartatva, majd

a játékrész hajrájában Uruguay is eljutott egy kapufáig Diego Godín fejese jóvoltából.

A szünet azonban kaput eltaláló lövés, így gól nélkül következett.

Az első félidő nagy részében a középpályán zajlott a játék Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Társaihoz hasonlóan a két csapat legutóbbi tétmérkőzésén duplázó és az uruguayiakat azzal a 2010-es vb negyeddöntőjébe juttató Luis Suárez előtt a második félidő elején sem akadt nagy helyzet, így a 64. percben Cavani érkezett a helyére.

A meccs utolsó harmadában egyértelműen a dél-amerikaiak voltak veszélyesebbek, ám egészen a hajráig kellett várni igazán nagy lehetőségre, amikor előbb Darwin Nunez hagyott ki egy helyzetet, majd

Federico Valverde lőtt egy hatalmas kapufát, amire a válasz egy nagy kapushiba után egy Szon-próbálkozás volt a túloldalról.

A mérkőzés azonban kaput eltaláló lövés nélkül fejeződött be, az uruguayi válogatott tétmérkőzésen így továbbra is veretlen Diego Alonso irányítása alatt, ám a dél-koreaiak elleni százszázalékos vb-történelem megszakadt, amivel garantálható az óriási csata a folytatásban ebből a csoportból.

1Sípszó (kezd + vég)
46Sípszó (kezd + vég)
46Sípszó (kezd + vég)
57Sárga lapMartin Caceres
57Sárga lapMartin Caceres
64CsereLuis Suarez
75Csere
78CsereMathias Olivera
88CsereFacundo Pellistri
88Sárga lapGue-Sung Cho
89Sárga lapGue-Sung Cho
98Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-3-3
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!