Egy őrült franciának hálálkodnak a szaúdi focisták

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, argentína - szaud arábia, Lusail Stadium, 2022. 11. 22., mérkőzés, VB
LUSAIL CITY, QATAR - NOVEMBER 22: Salem Aldawsari of Saudi Arabia celebrates scoring the goal with team mates during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group C match between Argentina and Saudi Arabia at Lusail Stadium on November 22, 2022 in Lusail City, Qatar. (Photo by Pawel Andrachiewicz/PressFocus/MB Media/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Argentínának fáj, hogy 2-1-es vereséggel kezdte a katari labdarúgó-világbajnokságot – nyilatkozott Lautaro Martínez a Szaúd-Arábia elleni keddi mérkőzést követően.
Vágólapra másolva!

„Ez nagyon fáj. Arról álmodoztunk, hogy győzelemmel kezdjük a vb-t – mondta az Internazionale csatára. – Ami történt, az a múlt, és most már készülnünk kell a következő mérkőzésre, és előre kell néznünk."

Kiemelte, szerinte a találkozót a saját hibáik miatt veszítették el, leginkább a második félidőben.

„Vannak olyan részletek, amelyek megváltoztatják a meccs kimenetelét. Ki kell javítanunk a hibáinkat" - tette hozzá.

A szaúdiak középpályása, Abdulelah al-Malki hangsúlyozta, hogy szövetségi kapitányuk, Hervé Renard még korábban sosem tüzelte fel ennyire őket, mint most.

– fogalmazott, és tiszteletteljesen „őrültnek" nevezte a francia szakvezetőt.

Hervé Renard motiválása is segítette a szaúdiakat a bravúr elérésében Forrás: Getty Images/2022 Getty Images/Clive Brunskill

A végső győzelemre is esélyesnek tartott argentinok az első félidőt követően úgy vezettek 1-0-ra, hogy több érvénytelenített találatuk volt. Szünet után viszont öt perc alatt fordult a kocka.

A Copa America-győztes dél-amerikaiak 1990-ben kezdték vereséggel a vb-t, azóta viszont – hat győzelemmel és egy döntetlennel – veretlenek voltak a nyitómeccseiken.

Az argentin válogatott 2019. július eleje óta 36 mérkőzést vívott meg veretlenül – 25 győzelemmel és 11 döntetlennel –, és

egy mérkőzésre volt attól, hogy beállítsa az olaszok 37-es rekordját, melyet 2018 és 2021 között állítottak fel.

A két együttes előző négy összecsapásán a szaúdiak nem tudták legyőzni riválisukat.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!