A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!

Feléled a Supermilan?

Silvio Berclusconi, a Milan elnöke lassan befejezi az 1988 és 1994 között sikert sikerre halmozó "Supermilan" feltámasztását. Az Il Cavaliere - a Lovag - egy hónap leforgása alatt 133 millió dollárt (!) költött csapata átformálására.

Javi Moreno, Cosmin Contra, Coloccini, Domoraud, Pirlo, Filippo Inzaghi és Fatih Terim edző után kedden Ruí Costa, a világ egyik legjobb irányítójának tartott portugál zseni is leszerződött a Fiorentinától.

Az ügyleteket persze nem személyesen Berlusconi, hanem a Milan alelnöke, Adriano Galliani intézte. A renoválás rá is fér a piros-feketékre, hiszen 1994 - a Barcelona legyőzésével aratott Bajnokok Ligája-diadal - óta semmilyen nemzetközi trófeát nem tudtak elhódítani Maldiniék. Idén a szerény bajnoki hatodik hely (éppen a városi rivális Internazionale mögött...), s az UEFA Kupa-indulás jutott osztályrészül az együttesnek.

Kevés. De az új gárdával ennél jóval több lehet. Különösen a csatársor erős. Andrij Sevcsenko meghosszabbította szerződését, s mellette akár Pippo Inzaghi, akár az Alavés egykori gólgyárosa, Javi Moreno jut szóhoz, reszkethetnek az ellenfelek.

Terim az 1-4-3-1-2-es felállás híve. A kapuban Abbiati helye biztos, előtte Contra az egyetlen új ember a védelem jobb oldalán, a középpályán a felépült Redondo a kulcsfigura, két oldalán Gattusóval és Serginhóval, a csatárok és a fedezetek közötti összekötő kapocs Ruí Costa lesz, elöl pedig Sevcsenko és Inzaghi, esetleg Moreno rohamozza az ellenfél kapuját.

(SZTÁR Sport)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!