Vágólapra másolva!
Az FTC szerencsés körülmények között lőtt góllal nyert, és végül három ponttal távozott a Káposztás utcából. A soproniak lelkesen futballoztak, ám ezúttal meg kellett hajolniuk a nagyobb tudás előtt.

NB I, 4. forduló:
Sopron-Ferencváros 1-2 (1-1)
Sopron, 6500 néző
vezette: Bede
gól: Somogyi (23., 11-esből), illetve Hrutka (31.), Kriston (58.)
sárga lap: Salagean (15.), Vincze (78.), illetve Kriston (11.), Szkukalek (80.)
Sopron: Horváth T. - Szabados - Vincze, Horváth R. - Orabinec (Bausz, 80.), Csiszár (Varga, 62.), Somogyi, Salagean - Sira (Tóth I., 68.), Tóth M., Nagy T.
Ferencváros: Szűcs L. - Lipcsei - Balog, Hrutka - Kriston (Cheregi, 72.), Szabó (Vén, 77.), Gyepes, Szkukalek - Gera, Pinte - Jovic (Keller, 84.)

23. perc: Tóth ügyesen perdített a kirobbanó Orabinec elé, akit a Ferencváros kapuja előtt Szkukalek "mögékerüléssel" a földre vitt. A jogos 11-est Somogyi biztosan lőtte a jobb alsó sarokba (1-0).

31. perc: Szabó végzett el szabadrúgást a soproni térfél közepén, lágy beívelését Hrutka a jobb oldalról, 7 m-ről fejelte a soproni kapu jobb oldalába (1-1).

38. perc: Csiszár a jobbösszekötő helyéről, 26 m-ről lövésre szánta el magát és szinte szétlőtte a felső lécet.

42. perc: Pinte ügyesen cselezte magát keresztül a soproni védelmen, végül a balösszekötő helyén kitört, középre adott, de a soproni védőktől szorongatott Jovic 3 m-ről a jobb kapufára
perdített.

58. perc: Miközben Csiszárt ápolták az oldalvonal mellett, Kriston előretört, a soproni térfélen ügyesen kényszerítőzött Pintével és a visszakapott labdát 12 m-ről Horváth mellett, jobbal a bal alsó sarokba helyezte (1-2).

Nagy iramban kezdődött a meccs, mindkét együttesen látszott, hogy támadó szellemben, győzelemre törve akar futballozni. A Fradi volt valamivel veszélyesebb kapura, a vendégek igyekeztek széltében is széthúzni a játékot.

Az első mutatós hazai akció végén egy jogos büntető után vezetést szerzett a Matáv. Ezt követően fölénybe került a Fradi és egy pontrúgás után hamar egyenlített is. A játékrész hajrája parádés futballt hozott, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, ám újabb gól nem született. A második játékrészt határozottan, lendületesen kezdte a Matáv, amely ekkor enyhe mezőnyfölényt harcolt ki.

A játék képe alapján váratlanul vezetést szerzett a Ferencváros. Ezt követően a soproniak ugyan lelkesen futballoztak, ám a bajnokcsapat rutinos játékosai nagyon ügyesen tartották a labdát és az
eredményt.

Reszeli Soós István: - "Gratulálok a Fradinak, nagyon ésszerű játékot játszott, főleg a hajrában. Úgy érzem, döntetlen szagú meccs volt, az első játékrészben meg kellett volna tartanunk a vezetést és a második félidőt is mi kezdtük jobban. Eddig a két legjobb hazai csapattal játszottunk itthon, a Dunaferrel és a Fradival. Néhány "szurkolóval" szemben úgy vélem, a mai teljesítmény miatt sincs okunk szégyenkezni."

Csank János: - "Nehéz meccs volt, kollégám nagyon jól felkészítette ellenünk a csapatát. A találkozó elején kihagytuk helyzeteinket, majd feljött és vezetést szerzett a Sopron, de mi bíztunk abban, hogy helyre tudunk állni. Akadtak problémák az alkalmi összetételű védelemben, ám szünet után már ügyesen kombináltunk a középpályán. Úgy érzem, a körülményekhez képest jó játékkal egy jó csapatot tudtunk legyőzni."

Botár László

Korábban:

Nehezen verte a Videoton a Haladást

Ki lehet-e heverni Splitet Sopronban?

Mindent egy helyen az Eb-ről