Vágólapra másolva!
Manapság a futballistákat sokkal több kritika éri a szurkolók részéről, mint korábban, ami persze érthető is, hiszen a labdarúgók csillagászati összegeket keresnek, és ha a teljesítményük nem áll arányban fizetésükkel, az sokakat irritál. Arra azonban eddig nem volt példa, hogy egy játékos az őt ért kritika miatt visszavonuljon, márpedig a ghánai Alex Nyarkóval kis híján ez történt. Ha a francia AS Monaco nem jelentkezik be érte, akkor pályafutása valószínűleg véget ért volna.

Nyarko (j) - még Lens-mezben
Evertonhoz

Nyarko eleinte rendre a kezdő csapat tagja volt, később azonban egyre többször maradt ki. Összesen 23 találkozón lépett pályára a csapatban, de egyetlen gólt sem szerzett. A szezon vége felé, az Arsenal-Everton bajnokin aztán érdekes dolog történt. A hazai csapat már 3-1-re vezetett, ami igencsak elkeserítette a Londonba is szép számban átrándult vendégdrukkereket. Egyikük fogta is magát, és bement a pályára, hogy kifejezze elégedetlenségét. A szurkoló Nyarkót pécézte ki magának, odament hozzá, levette fekete pólóját, majd azt kezdte el mutogatni a futballistának, hogy ő is vegye le mezét, mert nem méltó arra, hogy az Everton szerelését hordja. A biztonsági emberek aztán kivonszolták az illetőt a pályáról, de a rendkívül ingerült fanatikus még eközben is ajánlgatta saját fekete pólóját Nyarko mezéért cserébe.

Úgy látszik, az afrikai játékosnak ez már sok volt, mert az eset után kisétált a partvonal mellé, és mondott valamit a csapat pályaedzőjének. Az visszakérdezett, majd Nyarko válaszát hallva beleegyezően bólintott. Mint kiderült, a középpályás cserét kért, le akart jönni a pályáról, annyira megviselte az eset. Sőt, mi több, a mérkőzést követő sajtótájékoztatón kijelentette, hogy nem csak ebből a mérkőzésből lett elege. "Ez az ember már nem először csinálta ezt velem. Rendkívül csalódott vagyok, és nem bírom ezt tovább elviselni. Úgy döntöttem, hogy a mai nappal befejezem a labdarúgást. Tudok foci nélkül is élni, és ezt is fogom tenni" - hangzott a némileg meglepő nyilatkozat. Nyarko ráadásul komolyan is gondolta, amit mondott, mert a következő edzésen nem jelent meg az Everton bellefieldi edzőközpontjában.

A klub átadólistára is tette a focistát, de sokáig senki sem jelentkezett érte, ami tulajdonképpen érthető is. Most végre az AS Monaco érdeklődést muatott Alex iránt, és egy évre - kölcsönbe - szerződtette.

Korábban:

A nap játékosa: Miroslav Baránek (Csehország)

Mindent egy helyen az Eb-ről