A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A lehető legrosszabbkor késett edzésről a Manchester United trinidadi válogatott csatára, Dwight Yorke, hiszen Sir Alex Ferguson együttese élénk érdeklődést mutat a Fiorentina portugál válogatott támadója, Nuno Gomes iránt.

A Gomes, Nistelrooy kettős rettegett duó lehetne

Elképzelhető, hogy a nyáron a Tottenham együtteséhez szerződő Teddy Sheringhamet követően újabb klasszis támadó távozik az elmúlt tíz év legsikeresebb angol klubcsapatától. A nem olyan régen még a szurkolók egyik kedvencének számító Dwight Yorke ugyanis összerúgta a port az utolsó idényét töltő sikeredzővel, Sir Alex Fergusonnal, így elképzelhető, hogy távoznia kell a Vörös Ördögöktől.

A trinidadi válogatott vezéregyénisége - azóta, hogy a Manchester United a nyáron 27,53 millió dollárért szerződtette a PSV Eindhoven extraklasszis holland válogatott csatárát, Ruud van Nistelrooyt - nem találja a helyét a bajnoki címvédő együttesnél.

A "hely-nem-találás" most abban csúcsosodott ki, hogy a gólerős játékos 45 percet késett az egyik edzésről, aminek következtében összeszólalkozott Ferguson mesterrel, aki a tréning után irodájába kérette a renitens labdarúgót. Azt, hogy mi zajlott az edzői szobában, nem tudni, de a hasonló jellegű beszélgetések ritkán zárulnak hepienddel.

Az a hír pedig végképp nehézzé teszi Yorke helyzetét, miszerint klubja kivetette hálóját a Fiorentina portugál válogatott csatárára, Nuno Gomesre. Információk szerint a United 8 millió fontot kínál az elmúlt évi Európa-bajnokság egyik legnagyobb felfedezettjéért, aki a következőképpen kommentálta az érdeklődést: "A manchesteriek felvették a kapcsolatot a menedzseremmel, és hát ki ne szeretne egy ilyen patinás klubban játszani, mint az MU."

Gomes egyébként kirobbanó formában van, hiszen a portugál válogatott Andorra elleni vb-selejtezőjén nyolc perc alatt mesterhármast ért el, összesen pedig négy gólt szerzett a luzitánok hét találatából. Ami nehézséget okozhat Gomes szerződtetésénél, az a kései időpont, hiszen a Bajnokok Ligája nevezési határideje lejárt, így a portugál gólzsák semmiképpen nem léphet pályára a BL idei összecsapásain.

Korábban:

Nistelrooy Ferguson favoritja

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!