A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
15:50VívásHungary-Iran
Vágólapra másolva!
Ha a szerdai nap a nagyválogatottaké, akkor a keddet nyugodtan az utánpótlás-együttesek napjának nevezhetjük, hiszen az U21-es válogatottak ekkor szoktak pályára lépni szerte Európában. Így volt ez most is, és a sok remek teljesítmény közül leginkább az angol Francis Jeffersé emelkedik ki, aki az albánok ellen mesterhármast vágott az angol korosztályos válogatott színeiben.

Fotó: Soccerage.com
Az új Micheal Owen?

A nevezetes eseményre 1997. december 26-án, az Old Traffordon került sor, vagyis Jeffers amolyan karácsonyi ajándékot kapott a klubtól. Ezt követően azonban veszélybe került pályafutása, mivel 1998 januárjában kiderült, hogy egy vírusos megbetegedés támadta meg a szívét. Szerencsre azonban sikerült felépülnie, és a következő szezon második felében ismét pályára léphetett az Evertonban. Erre a liverpooli együttesnek is nagy szüksége volt, hiszen a kiesés ellen küzdő gárda Jeffers utolsó 12 fordulóban szerzett hat gólja nélkül valószínűleg búcsúzott volna a legjobbak közül.

Balszerencséjére a rá következő idényben Achilles-sérülést szenvedett, de így is rúgott hat gólt, sőt, a magyarok elleni barátságos mérkőzésre meghívót kapott a nagyválogatottba is. Sérüléssorozat az elmúlt szezonban is folytatódott (ezúttal a vállával akadtak problémái), ráadásul az Everton-drukkerek is elfordultak tőle, amikor kiderült, hogy nem hosszabbította meg szerződését, mivel még magasabb fizetést akart. Ekkor már nyilvánvaló volt, hogy hamarosan távozni fog a liverpooliaktól, és ez végül a nyáron történt meg, amikor is az Arsenal nyolcmillió fontot fizetett ki érte.

Az Ágyúsoknál egyelőre csak csere, de az utánpótlás-válogatottban bizonyította, hogy érzi a kaput: a múlt héten a németek ellen szerzett győztes találatot, most pedig Albánia ellen rét el mesterhármast.

Korábban:

Szeptember 4., a nap játékosa: Daniele Bonera (Brescia)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!