Vágólapra másolva!
Sir Alex Ferguson változtatni akar a Manchester United támadósorán, még akkor is, ha Ruud van Nistelrooy felépül. A holland válogatott csatár térdsérüléssel érkezett vissza a hétvégi vb-selejtezőről, ezért nem biztos, hogy pályára léphet az Old Traffordban, ahol szombaton a Manchester az Evertont fogadja.

Függetlenül Nistelrooy sérülésétől, Ferguson nyilatkozataiból már korábban kiderült, hogy elégedetlen három mérkőzésen hat gólt szerző csatáraival (a pontosság kedvéért: az Arsenal ellen öngól is esett).

A középpályásból csatárrá előlépett Paul Scholes és Ferguson között már korábban is voltak nézeteltérések, Andy Cole pedig egyelőre a kulisszák mögött várakozik a bevetésre. Dwight Yorke - egy negyvenöt perces késéséből kifolyólag - szintén konfliktusba került a mesterrel, a trinidadi támadó viszont csütörtök este mesterhármast rúgott a tartalékos Sunderlandnak, ezzel bizonyítva, hogy rá számíthat a "főnök".

"Számtalan variációját kipróbáltam a csatársorunknak, így most már tisztábban látok, és nem kell tovább kísérleteznem" - mondta Ferguson. "Nagyon fontos, hogy milyen állapotban lesznek a játékosok a válogatott mérkőzések után. Rengeteg meccset játszottak a fiúk, Anglia is két nagy iramú, kemény találkozón van túl, ezért egy kicsit fáradt lesz a csapat az Everton ellen."

Yorke, aki a legújabb hírek szerint lemondta a válogatottságot, részt vett a United edzőtáborában, és a fent említett góljainak köszönhetően elsősorban rá számít majd a vezetőedző. Az Everton elleni találkozón Wes Brown oldalán mutatkozik be a francia világ- és Európa-bajnok Laurent Blanc, akinek a játékától összehangoltabb védelmet vár Ferguson, és reményei szerint már az Olimpiakosz elleni BL-selejtezőre összeszokik a páros.

"Laurent tapasztalata nagyban hozzájárulhat egy szilárd védelem kialakulásához. Barátsága Fabien Barthezzel is a mi ügyünket segíti. A francia nemzeti tizenegyet már erős gárdává tették, remélem, ez nálunk sem lesz másképp" - jelentette ki Feguson.

Kovács Iván

Korábban:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!