Vágólapra másolva!
A Real Betis együttese csak egy esztendőt töltött távol a Primera Divisióntól, hiszen a sevillaiaknak azonnal sikerült visszakerülniük a legjobbak közé. Az élvonalban sem megy rosszul a csapatnak, ami elsősorban az argentin támadónak, Gaston Casasnak köszönhető, aki három mérkőzésen négyszer volt eredményes, és bevette a Real Madrid hálóját is.

Casas 1978. január 10-én született az argentin fővárosban, Buenos Airesben, és a Huracan ifjúsági csapatában kezdte pályafutását. Tehetségére igen hamar felfigyeltek, hiszen alig múlt 17 esztendős, amikor már bemutatkozhatott az argentin első osztályban. 1995. március 19-én a Racing Club ellen lépett pályára, és még ugyanabban a szezonban megszerezte első találatát is a legjobbak között.

Legtöbbször persze csak csereként szerepelt, és ez a későbbi időkben sem nagyon változott, pedig rendszeresen tagja volt a különböző korosztályos válogatottaknak is. A gólszerzéssel is hadilábon állt, első gólját követően hosszú időn keresztül képtelen volt betalálni. Talán ennek is volt köszönhető, hogy a Huracan kiesett a legjobbak közül, ám a második vonalban Casas magára talált, és futószalagon kezdte ontani a találatokat. Az 1999-2000-es idényben 34 összecsapáson 30 alkalommal volt eredményes, ami mindenképpen dicséretre méltó teljesítmény, és fel is hívta rá a figyelmet.

Bejelentkezett érte például a Boca Juniors is, de Casas nem akart nevelőegyesülete ellen pályára lépni, és ezért szívesebben igazolt volna Európába. Ez sikerült is neki, hiszen a Real Betis vette meg, amelynek színeiben tíz góllal járult hozzá a csapat feljutásához. A legjobbak között is jól futballozik, és a Real Madrid ellen egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sevillaiak diadalához.

Korábban:

A nap játékosa: Luís Carlos Filgueira

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!