Vágólapra másolva!
Oliver Bierhoff lemondja a német válogatottságot, ha az Ukrajna elleni pótselejtezőkön nem sikerül kiharcolni a labdarúgó-világbajnoki részvétel jogát.

"A finnek elleni 0-0 után szinte mindenki engem bírált, mintha kizárólag rajtam múlna a csapat szereplése" - mondta a 33 éves csatár. "Különösen Oliver Kahn nyilatkozata esett rosszul: szerinte néhányan nem fogták fel, hogy mi a tét a finn meccsen. A lefújás után ezt az én fejemhez vágta. Mindenki a maximumot nyújtotta, rosszul voltunk a fáradtságtól, annyira kihajtottuk magunkat."

Bierhoff hozzátette, hogy két éve Kahnt szidta egész Németország, napjainkban viszont ő a nemzeti hős: "Soha nem szerencsés minden felelősséget egy ember nyakába varrni. Völlert is bírálják, pedig két hónappal ezelőtt még őt tartották a legjobb német edzőnek. Az ukránok elleni mérkőzések előtt a nyugalom a legfontosabb. Nem szabad pánikba esnünk, nem kell a fél együttest kicserélni, és akkor nem lehet baj. Ha mégsem jutnánk tovább, akkor többet nem szerepelek a válogatottban."

Korábban:

Bierhoff Monacóba szerződött

Mindent egy helyen az Eb-ről