A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A francia bajnokság tizedik fordulójának legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóját vasárnap rendezik, hiszen Paris Saint-Germain csak ekkor fogadja az Olympique Lyont, ám azért szombatra is marad érdekes mérkőzés. A címvédő, ám ebben a szezonban nyeretlen és sereghajtó Nantes például a Lille otthonába látogat, így papíron nem sok esélye van arra, hogy megszakítsa negatív sorozatát.

A Lille ugyanis kiválóan szerepel a bajnokságban, ahol csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul le a dobogó harmadik fokára, hiszen pontszáma megegyezik az első helyen álló Lyonéval. A Kanárik ennek ellenére nagyon fogadkoznak, és a válogatott mérkőzések miatti kéthetes szünetben nagy elszántsággal készültek a meccsre.

"A pihenő alatt csak erre a találkozóra gondoltunk. Ha a játékstílusunk változatlan is marad, a hozzáállásunkon változtatnunk kell, és győzelemre kell játszanunk, hiszen nyernünk kell" - jelentette ki például a csapat középpályása, Olivier Quint. Jó hír a tréner, Raynald Denoueix számára, hogy ismét számíthat a sérüléséből felépült Frédéric da Rochára, Nicolas Laspalles-ra és Nicola Savinaud-ra, a legutóbbi fordulóban bemutatkozó kolumbiai támadó, Víctor Bonilla viszont az egyik edzésen meghúzódott, és játéka erősen kérdéses.

A másik oldalon nagy önbizalommal vághatnak neki a találkozónak, hiszen a Lille a bajnokság mellett a Bajnokok Ligájában is remekel, és jelenleg második helyen áll a csoportjában. A gárdából egyedül az eltiltott Federico D'Amico hiányzik majd.

Korábban:

Ajánlat:

A francia bajnokság állása

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!