Vágólapra másolva!
Nincs forduló rangadó nélkül, akár ez is lehetne az olasz labdarúgó-bajnokság mottója. A két héttel ezelőtti torinói és a múlt heti milánói városi rangadót követően most Rómán a világ szeme: vasárnap ugyanis a Roma és a Lazio mérkőzik egymással.

Az olasz bajnokság fordulói nem múlhatnak el rangadók nélkül. Ezúttal a fővárosban, a Roma-Lazio találkozón csapnak össze a helyi sztárok. A hazaiaknál nincs sérült, ismét a Batistuta, Delvecchio, Totti hármas rohamozza majd az ellenfél kapuját.

A legizgalmasabb hír az, hogy "Batigol" bejelentette, a jövő évi világbajnokság után visszavonul a válogatottól. A Lazióban sincs sérült, ami érdekes, a La Gazzetta dello Sport szerint nem lesz kezdő az a Stankovic, aki győztes gólt szerzett a Galatasaray elleni BL-meccsen. A két csapat egyébként 131. alkalommal csap össze bajnoki mérkőzésen, ebből 66. esetben lesz a Lazio a pályaválasztó. Az eddigi ilyen összecsapásokon 15 Lazio-siker mellett 22-szer nyert a Roma, utoljára 1999. novemberében. Ezt megelőzően majdnem napra pontosan öt évvel korábban, 1994-ben fordult elő, hogy a "Farkasok" győztek volna "vendégként". Az utolsó mérkőzésen 2-2-es döntetlen született.

A másik szuperrangadón a Juventus az Intert fogadja a sérült Ferrara és O'Neill nélkül. Az Internél Ronaldo még kispados, Recoba eltiltását tölti, Vieri pedig lábadozik. A listavezető Chievóban nincs hiányzó, a csapat egy 12-1-es edzőmeccsel melegített, amelyen Corradi öt gólt vágott. A "problémát" csupán Luca Campedelli elnök gondolatai jelentik: a presidente még mindig Ryan Giggsről és Roy Keane-ről álmodik. Az ellenfélnél, a Torino csapatánál egyedül a brazil Pinga sérült.

A Bologna Milánóba látogat, ám a tabella negyedik helyezettje mellőzni kénytelen az elmúlt fordulóban megsérült Brioschit és Fresit is. A hazai AC Milanban Ümit sérülés miatt a kispadra sem ülhet, ellenben kezdő lesz az Inter elleni bombagól szerzője, a román Contra. Milánói hír, hogy a kapus Christian Abbiati 2006-ig meghosszabbította szerződését.

Serie A, 8. forduló
Október 27., szombat, 20.30:
Juventus - Inter
Roma - Lazio
Október 28., vasárnap, 15.00:
Brescia - Venezia
Chievo - Torino
Lecce - Atalanta
Milan - Bologna
Parma - Verona
Perugia - Piacenza
Udinese - Fiorentina

Pincési László

Korábban:

Mindent egy helyen az Eb-ről