A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Carlo Cudicini (olasz, Chelsea FC): a londoni gárda a hét végi fordulóban a Sunderlanddal mérkőzött, és minden bizonnyal sima vereséget szenvedett volna, ha a kapuban nem Cudicini áll. A talján portás bravúrt bravúrra halmozott, és ráadásként megfogta Kevin Phillips tizenegyesét. Ebben a szezonban már hetedik alkalommal úszta meg bekapott gól nélkül a mérkőzést.
Christian Wörns (német, Borussia Dortmund): a dortmundi gárda a hét végén új klubrekordot állított fel azzal, hogy sorozatban immár a hatodik meccsét nyerte meg. A három pontot azonban most nem valamelyik kiváló támadó hozta az együttes számára, hanem az egyik védő, Christian Wörns, aki elsődleges feladat ellátása mellett még arra is figyelt, hogy bevegye az ellenfél hálóját. Philippe Mexes (francia, AJ Auxerre): az Auxerre gárdája mindig is híres volt remek utánpótlás-neveléséről, és a gárda legújabb fiatal gyöngyszeme a védő, Philippe Mexes. A játékos már az elmúlt idényben is kiválóan futballozott, a nyáron több élcsapat, így az AS Roma és a Manchester United is vitte volna, de egyelőre maradt. A hét végén mindenesetre sikerült megszereznie első gólját       a francia élvonalban a Monaco ellen. Franck Silvestre (francia, SC Montpellier): a Montpellier veterán védője csak névrokona a Manchesterben futballozó Silvestre-nek, bár maga is védőként szerepel. A hátvéd arról híres, hogy rendkívül gyakran megy előre fejelni, az elmúlt idényben például házi gólkirály volt a klubnál. Ebben az idényben eddig nem volt eredményes, de a Lille ellen nagyon fontos gólt ért el. Enrique Romero (spanyol, RC Deportivo): a corunai együttes meglehetősen felemás teljesítményt nyújt az utóbbi időben: hazai pályán rendszerint kiválóan játszik a csapat, és nyer, idegenben viszont gyengén futballozik és kikap. Most hazai pályán fogadták a Valenciát, és természetesen győzelem lett a vége, amiben nagy szerepe volt Romerónak is, aki remekül semlegesítette az ellenfél támadásait.
Karel Poborsky (cseh, Lazio): a római együttes pocsékul kezdte a szezont, mostanra azonban ismét magára talált, és legutóbbi öt bajnokiját egyaránt megnyerte, aminek köszönhetően már a negyedik helyen áll a Serie A-ban. A legutóbbi áldozat a Fiorentina volt, amely ellen a laziósok szépségdíjas gólokat szereztek. Az első találat Poborsky nevéhez fűződött, aki kapásból bombázott a felső sarokba. René Rydlewicz (német, Hansa Rostock): a rostockiak a várakozáson alul teljesítenek ebben a szezonban, és a múlt héten edzőcsere is történt a klubnál, menesztették ugyanis Friedhelm Funkel mestert. Ez jó hatással volt az együttesre, hiszen a Mönchengladbach ellen idegenben sikerült begyűjteni a három pontot. Rydlewicz ebből kulcsszerepet vállalt, hiszen előbb lőtt egy bombagólt, majd tizenegyesét ugyan a kapus védeni tudta, de csapattársai a kipattanót bepasszírozták a kapuba. Iván Helguera (spanyol, Real Madrid): nem egyszerű dolog manapság bekerülni a királyi gárda kezdő tizenegyébe, különösen a középpályás-sor áll világklasszisokból, de Helguerának sikerült végrehajtania ezt a bravúrt. Sérüléséből felépülve ismét kihagyhatatlan a madridi csapatból, és a múlt a Bajnokok Ligájában és a Primera Divisiónban is gólt szerzett, hogy tovább erősítse helyét a kezdők között. Zé Roberto (brazil, Bayer Leverkusen): a gyógyszergyári együttes mind a bajnokságban, mind pedig a Bajnokok Ligájában menetel, és ebben nem kis része van a brazil bal oldali középpályásnak, aki élete talán legjobb formájában futballozik. Az elmúlt héten mindkét sorozatban betalált, és ha így folytatja, akkor ismét visszakerülhet a nemzeti tizenegybe.
Christian Vieri (olasz, Internazionale): a milánói gárdának aligha kell aggódnia amiatt, hogy nem lesz aki gólt lőjön a színeiben, hiszen a csapat tele van jobbnál jobb támadókkal. A legjobban azonban közülük is Vierinek megy a játék, aki előbb az UEFA-kupában rúgott egy mesterhármast az Ipswich Townnak, majd pedig a bajnokágban hintett kettőt a Brescia ellen, és emellett még arra is volt ereje, hogy gólpasszt adjon a sérüléséből visszatérő Ronaldónak. Thierry Henry (francia, Arsenal FC): a gall támadó egészen egyszerűen ellenállhatatlan formában futballozik. A múlt héten előbb a Juventusnak köszönt be a Bajnokok Ligájában, majd a bajnokságban szinte egymaga mentette meg a csúfos vereségtől az Ágyúsokat. Az Aston Villa elleni rangadón az utolsó percben szerezte a győztes gólt, és ezzel 15-re emelte a bajnokságban szerzett góljainak számát, ami 15 mérkőzésen nem kis teljesítmény.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)

Korábban:

A hét világválogatottja november 25-december 2.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!