Vágólapra másolva!
Huszár István, a Magyar Labdarúgó Szövetség nemzetközi osztályának vezetője szerint nem változtak jelentősen a 2008-as Európa-bajnokság rendezési feltételei a négy évvel korábbihoz képest. A leglényegesebb különbség: hat és fél év múlva már kizárólag teljesen fedett lelátójú stadionokban lehet Eb-meccseket játszani.

"A 2004-es kontinensbajnokságon még elég a nézőtér kétharmada fölé tetőt emelni" - mondta Huszár. "Ez a módosítás azonban nem ért minket váratlanul. A több mint 300 oldalas anyag részletes elemzése még nem készült el, de az már látszik, hogy a benyújtandó garanciák jellege nem változott. Annyi módosítás történt, hogy a korábbinál sokkal részletesebb tájékoztatást kell adnunk az elképzeléseinkről."

Az UEFA nemcsak arra kíváncsi, hogy a jelentkezők mit tudnak biztosítani a rendezési jog elnyerése esetén, azt is szeretné tudni: jelenleg milyenek a feltételek, hol tartanak az előkészületek. "Az nem befolyásolja a döntéshozókat, hogy ki rendelkezik csak tervekkel, és hol vannak esetleg már készen a létesítmények. Az európai szövetség azt vizsgálja nagyon alaposan, hogy a jelentkezők elképzelései mennyire reálisak."

A rendezési szándékot 2002. február 28-ig erősítheti meg minden kandidáló, a végleges pályázat beadási határideje május 31. Az UEFA szemlebizottságának látogatására szeptemberben vagy októberben kerül sor, a döntést decemberben hozzák meg.

Magyarországnak hat vetélytárssal kell számolnia: Oroszország és Skócia "egyéni" induló (a skótok sikere esetén Írország "besegíthet"), Ausztria Svájccal, Horvátország Bosznia-Hercegovinával, Görögország Törökországgal együtt szeretné lebonyolítani az Európa-bajnokságot, míg az északi országok közül Dánia, Finnország, Norvégia és Svédország reménykedik a közös házigazdaságban.

Ajánlat:

Szeiler szerint a Fradinak nem kell harmincezres stadion

Korábban:

Az MLSZ bejelentkezett a 2008-as Eb-re

Mindent egy helyen az Eb-ről