Vágólapra másolva!
Az Arsenal átvette a vezetést a Premier League-ben, miután a 20. fordulóban legyőzte a vendég Middlesbrough-ot, míg az eddigi éllovas Newcastle United hazai pályán egygólos vereséget szenvedett a Chelsea-től.

A fordulóig élen álló Szarkák elszenvedték harmadik hazai vereségüket, ez Bobby Robson csapatának az első helyébe került. Hiába nyilatkozta azt a találkozó előtt az együttes csatára, Alan Shearer, hogy soha nem játszott olyan gyors futballistákkal egy csapatban, mint Bellamy, Robert, Lua Lua, Bernard, Dyer és Lee - az említettek közül kezdőként vagy csereként mindenki szóhoz jutott a Chelsea ellen -, a gyorsaság az eredmény ismeretében nem minden. Igaz, a londoniak ellen még Shearer egyenlíteni tudott, de Gudjohnsen második gólja a Chelsea szintén második, egyben győztes találatát jelentette.

A Middlesbrough Whelan góljával az 55. percig vezetett az Arsenal ellen, de ekkor Pires, majd a 80. percben Ashley Cole szerzett gólt az Arsenalnak.

A West Ham ellen a Liverpool egyenlítő gólját a 88. percben az aranylabdás Owen lőtte, ezzel megszerezte 100. gólját a liverpooli együttesben, amelyben Anelka kezdőként kapott helyet.

Az Aston Villa Angel utolsó percben lőtt góljával döntetlent ért el a Tottenham ellen. A hazai együtteshez kapcsolódó hír, hogy a csapat vezetősége nem hosszabbítja meg a francia David Ginola júniusban lejáró szerződését.

A Blackburn hazai pályán nem lőtt gólt Derbynek, viszont kapott egyet, ami jelzi: a Rovers csatársora nem működött tökéletesen. Ez a jövőben változhat, ugyanis imár bizonyos, hogy Andy Cole közel hét év után elhagyja a Manchester United labdarúgócsapatát, s a Blackburnben folytatja a pályafutását.

"Eljött a váltás ideje, bár őszintén szólva nem volt könnyű döntés" - mondta a válogatott csatár, aki három és fél évre, 8 millió fontért (3,2 milliárd forint) írt alá, s akár már kedden, a Tottenham ellen bemutatkozhat új klubjában. A 30 éves Cole 1995 januárjában igazolt a Newcastle Unitedtől a manchesteri csapathoz, és összesen 121-szer vette be az ellenfelek hálóját. Az utóbbi időben - elsősorban a holland Ruud van Nistelrooy érkezése után - a korábbiakhoz képest kevesebb lehetőséghez jutott, s ezért határozott a távozás mellett.

Premier League, 20. forduló:
Arsenal - Middlesbrough 2-1 (0-1)
gól:
Pires (55.), Cole (80.), illetve Whelan (22.)

Aston Villa - Tottenham Hotspur 1-1 (0-1)
gól:
Angel (90., 11-esből), illetve L. Ferdinand (38.)

Blackburn Rovers - Derby County 0-1 (0-1)
gól:
Christie (40.)

Bolton Wanderers - Leicester City 2-2 (1-2)
gól:
Nolan (34.), Ricketts (90.), illetve Ricketts (22., öngól), Deane (27.)
piros lap: Warhurst (19.), Holdsworth (23.), illetve Izzet (68.)

Everton - Charlton Athletic 0-3 (0-1)
gól:
Stuart (30.), Euell (68.), Konchesky (89.)

Ipswich Town - Sunderland 5-0 (4-0)
gól:
Armstrong (15., 27.), Gaardsre (26.), Finidi (31.), Clapham (86.)

Newcastle United - Chelsea 1-2 (1-2)
gól:
Shearer (37.), illetve Gudjohnsen (34., 45.)

Southampton - Leeds United 0-1 (0-0)
gól:
Bowyer (88.)

West Ham United - FC Liverpool 1-1 (1-0)
gól:
Sinclair (39.), illetve Owen (88.)

A Fulham - Manchester United találkozót vasárnap játsszák.

Thury Gábor

Ajánlat:

A Premier League állása

Korábban: