A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az Olympique Marseille nem éppen hagyományainak megfelelően szerepel a francia bajnokságban, a sokszoros bajnok és egykori BEK-győztes jelenleg csak a tizedik helyet foglalja el. Az OM első embere, Bernard Tapie a régi módszerrel próbál segíteni a gárda teljesítményén: új játékosok igazolásával. A télen már három focista érkezett a marseille-iekhez, a legutóbbi a Real Madrid fiatal középpályása, Alberto Riera.

A Marseille csapatánál elképesztő volt a játékosmozgás ebben a szezonban: akadt olyan focista is, akit a nyáron szerződtettek, de már pár forduló után kijelentették, hogy nem tartanak igényt rá (ilyen volt például a brazil Dill), a belga Jürgen Cavens és a francia Fabrice Fernandes pedig csak kölcsönben szerepelt a csapatban, így decemberben mindketten elhagyták a klubot.

Mindez azonban nem jelenti, hogy a játékoskeret létszáma csökkent volna, hiszen a kék-fehérek három focistát is igazoltak az új év első napjaiban. Az első közülük a kameruni Salomon Olembé volt, aki az FC Nantes-t hagyta ott az OM kedvéért, a második pedig a Rennes támadója, Cyril Chapuis.

Most egy harmadik labdarúgó is érkezett a gárdához a Real Madrid saját nevelésű középpályása, Alberto Riera, aki az idény végéig került kölcsönbe a franciákhoz. A 24 esztendős, tehetséges focista hiába tartozott korosztálya legjobb játékosai közé, a királyi gárda sztáralakulatába nem tudott bekerülni.

Az előző idényt a Numanciánál töltötte kölcsönben, ebben a szezonban pedig eddig egyetlen bajnokin sem lépett pályára. Most abban bízik, hogy az Olympique-ben több játéklehetőséget kap majd. Valószínűleg játszani is fog, hiszen a marseille-iek másként aligha szerződtették volna. Az OM egyébként egy negyedik focistát is kinézett magának a Sporting Lisboa portugál védője, Manuel Dimas személyében, így hamarosan ő is Franciaországba költözhet.

Ajánlat:

A francia bajnokság állása

Korábban:

Chapuis az OM-nél folytatja

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!