Vágólapra másolva!
Jürgen Röber, a Bundesligában szereplő Herha BSC trénerének döntése értelmében négy év után nem Király Gábor nevével kezdődik a berlini együttes összeállítása. A szakvezető ugyanis a magyar kapus sérülése után jó teljesítményt nyújtó Christian Fiedlernek szavazott bizalmat a vasárnapi rajton, amikor is a Hertha a Borussia Dortmund otthonába látogat.

"Jürgen Röber nekem és a társaknak is elmondta, nehéz döntés előtt állt, s végül Fiedler mellett tette le a garast" - mesélte Király. "Ám gyorsan hozzátette, hogy nála továbbra is én vagyok az első számú kapus, jobbnak is tart Fiedlernél, de nem tehette meg a német hálóőrrel, hogy az őszi idény végén nyújtott jó produkciója után a kispadra ültesse. Ráadásul Röber szerint még nem vagyok olyan formában, mint amit a korábbiakban, például a Bajnokok Ligájában tapasztalt. Az edző ez után jelezte, hogy nem garantálhatja Fiedlernek, hogy tavasszal végig ő véd majd."

A magyar válogatott kapusa hozzátette, hogy mindezt az öltözőben, a csapat előtt jelentette ki Jürgen Röber. "Természetesen meg kellett értenem a szakvezető döntését és érveit is, meg is értettem, ám bízom abban, hogy előbb-utóbb visszaszerzem a helyem a Hertha kapujában."

Ezek után Király az Eb-sorsolásról beszélt, amelynek eredményét - a magyarok Svédországgal, Lengyelországgal, Lettországgal és San Marinóval kerültek egy csoportba - örömmel nyugtázta. "Nagyszerűen alakult a sorsolás, bár rögtön hozzá is tenném, a mai futballban nem sok különbség van az angol, a német, a svéd vagy a lengyel válogatott között. Szerintem a svédek most nem olyan jók, mint korábban, a lengyelek viszont rendkívül erősek, utóbbiak biztosan a csoportelsőségért harcolhatnak, és remélem, mi is. A lettek is kellemetlen ellenfelek, de őket, valamint San Marinót oda-vissza kötelező legyőznünk, ha komolyan foglalkozni akarunk a továbbjutással."

Korábban:

Bánki József

Mindent egy helyen az Eb-ről