Vágólapra másolva!
Nem született meglepetés az FA-kupa nyolcaddöntőinek szombati mérkőzésein. Három párban a magasabb osztályú csapat jutott tovább, míg a két élvonalbeli gárda, a Middlesbrough és a Blackburn csatájából az egykori manchesteri másodedző, Steve McLaren tanítványai kerültek ki győztesen.

Mivel korábban a címvédő Liverpool és a bajnoki listavezető Manchester United is búcsúzott a világ legpatinásabb országos kupasorozatától, szakértők szerint az Arsene Wenger vezette Arsenal lépett elő elsőszámú esélyessé.

Az Ágyúsok hozták is a kötelezőt, azonban az 5-2-es végeredmény ellenére nem volt sima a másodosztály tizenegyedik helyén tanyázó Gillingham elleni meccsük.

Wiltord a 38. percben a hazaiakat juttatta előnyhöz, azonban a 47. percben King góljával egyenlített a kiscsapat. Az 50. percben Kanu villant, ismét vezetéshez juttatva az Arsenalt, de négy perccel később Gooden találatával újra egalizált a Gillingham.

A második félidő derekán a veterán Tony Adams ismét vezetést szerzett a londoniaknak, de erre már nem volt válasza a vendégeknek, és az utolsó tíz percben Wiltord és Parlour tette látszólag magabiztossá az Ágyúsok győzelmét.

FA-kupa, nyolcaddöntő:
Walsall (II. osztályú) - Fulham 1-2
Walsall, 8766 néző
gól: Byfield (49.), illetve Bennett (43., öngól) Hayles (61.)

Arsenal - Gillingham (II. osztályú) 5-2
London, 38003 néző
gól: Wiltord (38., 81.), Kanu (50.), Adams (67.), Parlour (88.), illetve King (47.), Gooden (54.)

Middlesbrough - Blackburn Rovers 1-0
Middlesbrough, 20921 néző
gól: Ehiogu (87.)

West Bromwich (II.) - Cheltenham (IV.) 1-0
Birmingham, 27179 néző
gól: Dichio (64.)

Korábban:

FA-kupa: tét a negyeddöntő

Mindent egy helyen az Eb-ről