A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Ünneprontónak bizonyult a Deportivo La Coruna labdarúgócsapata. A Real Madrid alakulásának századik évfordulóján, a Bernabeu-stadionban az esélytelenebbnek tartott Deportivo 2-1-re győzött, s ezzel másodszorra hódította el a spanyol Király-kupát.

Király-kupa, döntő
Real Madrid - Deportivo La Coruna 1-2 (0-2)
Bernabeu-stadion, 90 000 néző
vezette: Gonzales
Real Madrid: César - Salgado, Hierro, Pavon (Solari, 46.), Roberto Carlos - Makelele, Helguera - Figo (McManaman, 84.), Zidane - Raúl, Morientes (Guti, 67.)
Deportivo: Molina - Naybet, César, Scaloni, Romero - Victor, Sergio, Mauro Silva, Fran (Capdevila, 84.) - Valeron (Duscher, 63.) - Tristan
gól: Raúl (58.) illetve Sergio (6.), Tristan (38.)
sárga lap: Mauro Silva (11.), Hierro (26.), Victor (32.), Solari (65.), Fran (70.), Helguera (82.)

Nem tartott sokáig a madridi ünnep, hiszen Sergio már a hatodik percben ellőtte César lábai között a labdát, elcsendesítve a Real-szurkolókat. Öt perc múlva egyenlíthetett volna a királyi csapat, ám Zidane fejese után a lécen csattant a labda. A közönség igazi kupacsapát láthatott, a játékosok meglehetősen felfokozott idegállapotban futballoztak, s gyakran nem kímélték egymást, ám Gonzales játékvezető jó ütemben kiosztva néhány sárga lapot még időben megfékezte az indulatokat.

A 38. percben növelte előnyét a Depor: Victor átadásából Diego Tristan hat méterről, jobbal - ismét César lábai között - a kapu közepébe gurított. A Madridot olyannyira sokkolta az újabb kapott gól, hogy a félidő végén és a második játékrész elején egy újabb góllal akár el is dönthették volna a kupa sorsát a la corunaiak, de Pavon lövését kivédte César, Fran pedig a kapufát találta el. A Real, ahogy az első félidőben is, sokkal többet birtokolta a labdát, de nem tudott közel férkőzni Molina kapujához. Ám a világ egyik legjobb csapatának nem feltétlenül kellenek helyzetek ahhoz, hogy gólt szerezzen. Az 58. percben Morientes átadása után Raúl szépített váratlanul.

Ezután természetesen egy fokozattal még feljebb kapcsolt a Madrid, ám a erejükkel lassacskán elkészülő Depor-játékosok hősiesen rombolták a madridi támadásokat, és ki is húzták a mérkőzés végéig újabb kapott gól nélkül.

A rendkívül szervezetten játszó Deportivo megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, győzelmükkel a galíciaiak 1995 után másodszor hódították el a spanyol Király-kupát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!