Vágólapra másolva!
A magyar futball szűkebb berkeiben senki előtt sem kétséges, hogy a szókimondásáról és impulzivitásáról elhíresült Kiss Lászlót a sportágban nem szeretik. Ám gyorsan illik pontosítani is, hiszen ez főként a magyar labdarúgás döntéshozóinak zömére vonatkozik, a játékosok ugyanis kedvelik a "Kampó" becenévre hallgató trénert. Tény, Kiss nem egy diplomata alkat, ám a futball és játékosai iránti szeretet okán sokan remek szakembernek tartják. Ezért szerződtette őt a kiesés ellen harcoló Vasas vezetősége.

Még annak tükrében is Kiss mellett döntött Rácz Gábor tulajdonos és a piros-kékek szakmai vezérkara, hogy tudták jól: a szakvezető személye az imént említett tulajdonságai miatt szálka a sportági elöljárók körében. Talán nem véletlen az sem, hogy a téli, Pécsett rendezett edzői továbbképzésre - ahol Orbán Viktor miniszterelnök is megjelent - Kiss László olyan későn kapta meg a meghívót, hogy már nem tudott leérni a baranyai megyeszékhelyre. A legutóbbi fordulóban Zalaegerszegen meg olyan módon kapott ki az angyalföldi alakulat, hogy a velük egyáltalán nem szimpatizálók is megsajnálták a Kiss-csapatot. Csak emlékeztetőül: Szabó partjelző intésére Dubraviczky játékvezető az első gól szerzőjét, Gyánót köpésért - hivatalosan túlzott gólörömért - kiállította, három perccel később pedig a zalai publikum által is "megmosolygott" tizenegyest ítélt a hazaiak javára. Ettől függetlenül tíz emberrel is győzelemre játszott a Vasas, vezetett is a kilencvenedik percig, ekkor azonban Egressy egalizált.

A lefújást követően Kiss - mint arról mi is beszámoltunk - csak röviden nyilatkozott, hiszen a szerződésében kikötötték, hogy nyilvánosság előtt miről beszélhet, s miről nem. Nyilván ebben a záradékban közrejátszik Kiss múltja is, elvégre ilyen esetekben korábban a tréner gondolkodás nélkül nekiment mindenkinek a maga igazát hangoztatva. A Vasas vezetőinek bölcsességét jelzi, hogy noha a bulvárlapok egy-egy Kiss kirohanás híján témahiányban szenvedtek, legalább nem mérgesedett el a klub körüli hangulat. Pedig az angyalföldii vezetők legalább olyan mérgesek voltak a ZTE elleni meccs után, mint Kiss László, s azt is tudják, hogy többnyire a szakvezető személye miatt éri "elnyomás" az együttest, ugyanakkor azzal is tisztában vannak, ha valakivel, akkor éppen az ilyen, állandóan lángoló edzővel kerülhetik el a kiesést. Kiss pedig jobb híján nem a sajtónak, hanem az öltözőben, a játékosainak mondja el "kristálytiszta" véleményét. Elsősorban úgyis utóbbiakat kell meggyőznie a siker érdekében...

Mindent egy helyen az Eb-ről