A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Végéhez közeledik a futballszezon Európában, és mind a nemzeti bajnokságokban, mind pedig a nemzetközi kupákban élesedik a küzdelem. Mindennek köszönhetően kevés olyan csapat van, ameyből több futbalista is bekerül a hét álomcsapatába, ezúttal például a 11 labdarúgó tíz különböző egyesületből került ki, egyedül a Barcelona képviselteti magát két focistával.

Oliver Kahn (német, Bayern München): a bajorok a Bajnokok Ligájából ugyan kiestek a Real Madrid ellen, de a bajnokságban sikerült visszaszerezniük a harmadik helyet, amelynek megszerzése létkérdés a Bayern számára. A müncheniek a Bundesligában a Nürnberget verték, és a győzelemhez Oliver Kahn néhány egészen elképesztően nagy védéssel járult hozzá.
John Terry (angol, Chelsea FC): egy angol játékosnak meglehetősen nehéz bekerülni a Chelsea kezdő tizenegyébe, hiszen a londoni csapatban hemzsegnek a légiósok, de Terrynek az utóbbi időben egyre többször sikerül ez a bravúr. A fiatal hátvéd a múlt héten a Blackburn elleni bajnokit és a Fulham elleni kupameccset is végigjátszotta, tevékeny részt vett abból, hogy a gárda a két találkozón egyetlen gólt sem kapott, sőt, a Fulham ellen ő szerezte a mindent eldöntő találatot. Daniel van Buyten (belga, Olympique Marseille): ha egy játékos iránt a Juventus érdeklődik, akkor az már jelent valamit a focista kvalitásait illetően, márpedig az OM belga középhátvédjét, Van Buytent a torinóiak nagyon szeretnék megszerezni. Nem véletlenül: a válogatott futballista remek formában szerepel, ráadásul a múlt héten a PSG elleni rangadón győztes gólt ért el. Jens Nowotny (német, Bayer Leverkusen): a gyógyszergyáriak a klub történetének legsikeresebb időszakát élik, és még mindig versenyben vannak a nagy triplázásért, vagyis a bajnoki címet, a kupát és a Bajnokok Ligáját is megnyerhetik. A gárda egyik legmegbízhatóbb futballistája a középhátvéd, Nowotny, aki a múlt héten a Liverpool és a Hamburg ellen is egészen kiváló teljesítményt nyújtott. Vittorino Tosto (olasz, Piacenza): a Serie A-ban megragadni a középmezőnyben nem kis teljesítményt, a Piacenzának azonban sikerült ezt végrehajtania: az újonc együttes immár a 11. az olasz bajnokságban. A gárda a hét végén a Bolognát verte idegenben, és az együttes első gólját a balhátvéd, Tosto szerezte, akinek ez volt az első találata az élvonalban. Rögtön egy szépségdíjas góllal kezdett, hiszen a tizenhatos vonaláról látványosan tekert a felső sarokba.
Torsten Frings (német, Werder Bremen): Lisztes Krisztián együttes még mindig az UEFA-kupa szereplésért küzd a Bundesligában, és a múlt héten a magyar középpályás nélkül felálló brémaiak a Schalkét győzték le hazai pályán. A mérkőzésen Frings kiváló teljesítményt nyújtott, és szokásos hatalmas futómennyisége mellett gólt is szerzett, ami már a negyedik volt a számára az idény folyamán. Fernando (spanyol, CA Osasuna): aligha kétséges, hogy az elmúlt hét legnagyobb meglepetését az Osasuna szolgáltatta azzal, hgy hazai pályán legyőzte a Real Madridot. A pamplonai gárda egy nyolc mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatot zárt le, és a csapat egyik legjobbja a középpályás Fernando volt, aki gólt szerzett, és Iván Helguerát is róla állították ki. A játékos ezzel nemes bosszút állt, hiszen pályafutását a Realban kezdte, de ott nem tartottak igényt rá. Xavi (spanyol, FC Barcelona): a katalán gárda az idény végére kezd magára találni, a Bajnokok Ligájában ott van a legjobb négy között, és a Primera Divisiónban is megtartani látszik a negyedik pozíciót. Az együttes a múlt héten a BL-ben a Panathinaikoszt búcsúztatta, a bajnokságban pedig az Alavést győzte le, és az irányító középpályás, Xavi mindkét találkozón remekül futballozott. Talán valóban beáltja a katalánok reményeit, és Guardiola méltó utódja lesz. Kieron Dyer (angol, Newcastle United): a Szarkák a hét végén kétgólos hátrányból fordítottak a Derby County ellen, és talpra állásuk egyik fő letéteményese a fiatal Dyer volt. A játékos a szezon nagy részében sérüléssel küszködött, de felépülése óta ismét kiválóan futballozik, nem véletlen, hogy Sven-Göran Eriksson is számít rá az angol válogatottban. A nagy munkabírású középpályás a Kosok ellen góllal vette ki a részét a győzelemből.
Ronaldo (brazil, Internazionale): a világ talán legismertebb futballistájának visszatérését mindenki várta, és a brazil korábbi önmagához méltó teljesítményt nyújtott a Brescia elleni bajnokin. Már a Feyenoord elleni UEFA-kupa elődöntőn sem játszott rosszul, de a Brescia ellen ezt is felülmúlta: sokat futott, tőle szokatlanul küzdött a labdákért, és nem mellékesen két gólt is szerzett, amivel lehet, hogy a bajnoki címet nyerte meg a milánóiaknak. Javier Saviola (argentin, FC Barcelona): amikor a rendkívül fiatal támadó tavaly nyáron a Barcához igazolt, sokan kételkedtek abban, hogy gyorsan meghatározó játékossá léphet elő, és eleinte voltak is beilleszkedési problémái, de az utóbbi hetekben valósággal a hátán viszi a katalánokat. Egy hét alatt öt gólt ért el: négyet a bajnokágban, egyet pedig a Bajnokok Ligájában, és teljesítményének jutalmaként bekerült a válogatott keretbe is.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)

Korábban:

A hét világválogatottja (április 1-7.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!