Vágólapra másolva!
Alaposan el vannak kényeztetve a spanyol szurkolók, hiszen pár napon belül két szuperrangadót is láthatnak, ám míg a Real Madrid-Barcelona találkozóra a BL-nek kerül majd sor, addig a Valencia-Deportivo összecsapás végeredménye a bajnoki aranyért folytatott küzdelmet befolyásolja majd. A győztes csapat nagy lépést tehet az elsőség felé, de a Real Madridnál és a Barcelonánál valószínűleg annak örülnének a legjobban, ha a két csapat döntetlenre végződne.

Úgy tűnt, hogy a Deportivo két héttel ezelőtt már elveszítette az esélyét az aranyéremre, de a múlt heti eredmények (a Real kikapott, a Valencia pedig ikszelt) ismét visszaadták a reményt a galíciaiaknak, akik tulajdonképpen a saját kezükben tartják a sorsukat: ha mind a három hátralévő meccsüket megnyerik, akkor bajnokok lesznek.

A corunai együttes ugyanis az utolsó három fordulóban mindkét előtte álló gárdával találkozik, és a sort a Valencia elleni rangadó nyitja. A Depor idegenben ebben a szezonban nem nagyon vitézkedett, ráadásul kissé tartalékosan kell pályára lépnie, hiszen legjobb támadója, Diego Tristán sérülés, a rutinos védekező középpályás, Mauro Silva pedig eltiltás miatt nem léphet pályára. Persze azért nagyon nem kell sajnálni a galíciaiakat, hiszen Tristánt a holland Roy Maakay pótolhatja, aki az utóbbi időben a középpályán kapott szerepet, és így a brazil Djalminha is helyet kaphat a kezdő tizenegyben.

Persze az is lehet, hogy Irureta mester a védekezőbb taktikának szavaz bizalmat, és ez esetben a brazil Emerson, vagy az argentin Aldo Duscher szerepelhet. A másik oldalon is az argentin focisták játéka volt kérdéses, ugyanis Kily González és Pablo Aimar is kisebb sérüléssel érkezett vissza a németek elleni barátságos mérkőzésről. Úgy tűnik azonban, hogy mindketten vállalni tudják a játékot, vagyis a hazaiak a lehető legjobb összeállításban vehetik fel a küzdelmet. Egy biztos: a Luis Casanova-stadionban már csütörtök délután sem lehetett egyetlen jegyet sem kapni a meccsre.

A Realnál mindenesetre abban bíznak, hogy Valenciában döntetlen születik majd, és akkor a királyi gárda egy győzelemmel ismét az élre ugorhat. A fővárosiak ellenfele a Tenerife lesz, ami nem jó ómen a madridiak számára, hiszen a kilencvenes évek elején a Real kétszer is elbukta a bajnoki címet a Tenerife ellen. Raúlék ezúttal nem engedhetnek meg maguknak még egy botlást, ugyanakkor fél szemmel a Bajnokok Ligájára is figyelniük kell. Vicente del Bosque mester tehát nincsen könnyű helyzetben, pláne, hogy Iván Helguerát eltiltás, Santiago Solarit pedig sérülés miatt nem léphet pályára. Ez azt jelenti, hogy Francisco Pavón visszatér a védelem tengelyébe, a középpályán pedig az angol Steve McManaman kaphat ismét játéklehetőséget.

A Barcelonánál minden bizonnyal jobban koncentrálnak a Bajnokok Ligájára, mint a pontvadászatra, de a katalánok nem lazsálhatják le a Celta Vigo elleni bajnokit sem, hiszen a negyedik helyért folytatott harcban éppen az egyik legnagyobb rivális lesz az ellenfelük. A Celta ebben a szezonban meglehetősen kiszámíthatatlanul szerepelt: hol magabiztos győzelmet aratott (mint a Bilbao elleni idegenbeli találkozón), hol pedig teljesen váratlanul kikapott (akárcsak a múlt héten a Villarrealtól). Nagy kérdés tehát, hogy ezúttal melyik formájukat fogják mutatni, és ugyanez többé-kevésbé igaz a Barcára is, amely azonban az elmúlt hetekben alaposan összekapta magát. Ez leginkább a fiatal argentin csatárnak, Javier Saviolának köszönhető, aki a legutóbbi három tétmeccsen ötször volt eredményes, és ezúttal is elsősorban tőle várják a gólokat, hiszen Patrick Kluivert sérülés miatt nem léphet pályára. Hasonló okokból Francesco Coco és Philip Cocu sem szerepelhet, ám Rivaldo minden bizonnyal ott lesz a kezdő tizenegyben.

Ajánlat:

A Primera Division állása és mesterlövészei

Korábban:

Fordult a kocka a Primera Divisiónban

Fórum:

Primera Division: a legerősebb bajnokság?

Mindent egy helyen az Eb-ről