Vágólapra másolva!
Az Internazionale nem játszott valami jól a Chievo Verona elleni bajnokin, ám ennek ellenére úgy tűnt, a milánóiak be tudják gyűjteni a három pontot. Az utolsó percben azonban jött a veronaiak támadója, Cossato, aki kiegyenlített, és ezzel még izgalmasabbá tette a bajnoki hajrát.

Cossato Veronában látta meg a napvilágot 1972. augusztus 7-én, mégpedig sportos családban, hiszen bátyja, a nála két évvel idősebb Michele is labdarúgó. Federicónak azonban eleinte nem sikerült profinak állnia, hiszen első egyesülete az Aversa nevű amatőrgárda volt. Itt egy évet töltött el, majd húszévesen egy másik amatőr csapatba, a Lugagnanóba került. Ebben a gárdában három idényt töltött el, mielőtt 1995-ben a negyedik vonalban, vagyis a Serie C2-ben szereplő Valdagno szerződtette. Itt egy idény alatt hatszor volt eredményes, ami elég volt ahhoz, hogy az egy osztállyal feljebb szereplő Brescello megvegye. Federicóra itt sem lehetett panasz, hiszen hét gólig jutott, és így visszatérhetett szülővárosába, ahol a Chievo Verona játékosa lett.

Első idényében együtt futballozott bátyjával, aki aztán később eligazolt a klubtól. Federico azonban hűséges maradt az egyesülethez, noha legtöbbször csak csereként kapott játéklehetőséget. A legutóbbi idényben öt találattal járult hozzá a csapat feljutásához, és a jelenlegi pontvadászatban már nyolc gólnál tart. Testvére, Michele közben a másik veronai együttesben, a Hellasban játszik egyre jobban, hétvégén ő is eredményes volt.

Ajánlat:

Előzött a Juve, Baggio két góllal tért vissza

Korábban:

Alan Shearer (Newcastle)

Mindent egy helyen az Eb-ről