A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A sportban, azon belül is a labdarúgásban való újjáéledő állami szerepvállalás fő alanya, az Újpest FC megint fogott egy halat a központi költségvetés "tavából": a klubban kisebbségi résztulajdonos Magyar Fejlesztési Bank (MFB), valamint az OTP Bank és a MOL Rt. után egy újabb állami tulajdonú nagyvállalat, a Magyar Villamos Művek Rt. (MVM) lett a lila-fehér futballklub támogatója.

A szerződés a következő idényre szól, összege nem publikus, de információnk szerint tízmillió forintos nagyságrendű, csakúgy, mint "elődei". Érdeklődésünkre Gyulay Zsolt, az újpestiek ügyvezetője úgy fogalmazott: éppen publikus lehetne a kapott pénz nagysága, de nem az, mivel sokan sokszor kiforgatták korábban az erre a témára vonatkozó, általa megadott adatokat. Hozzátette, hogy ezen állami cégek reklámkiadásaiban elenyésző rész az újpesti szponzoráció. Gyulay nem tagadta, sőt, megerősítette, hogy az MVM-mel kötött támogatási szerződés az előzőek vonulatába tartozik, tehát az MFB-kapcsolatnak köszönhető, hangsúlyozta viszont, hogy igenis üzleti alapú. Szerinte, mivel az Újpest a Magyar Kupa megnyerésével elindulhat az UEFA-sorozatban, a felújított stadionban vadonatúj, 12 oldalú reklámgépet szereltek fel, a tévéközvetítések pedig sűrűn követik egymást, megéri a klubot támogatni.

Az ügyvezető elmondta, hogy bár az MVM-támogatás, némileg pikánsan módon csak most, a választások után került nyilvánosságra, de már március óta tartottak a tárgyalások. Arra a felvetésre, hogy nem tart-e a közelgő és biztos kormányváltás után ezen szerződések felülvizsgálatától, hiszen nyilvánvalóan a búcsúzó konzervatív kabinet politikai jellegű döntései közé tartoznak, Gyulay úgy reagált: nagy hibának tartaná, ha a kontraktusokat visszavonnák szintén politikai okok miatt.

Korábban:

Fórum:

Hajrá LILÁK!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!