A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
19:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
Vágólapra másolva!
A madridi együttes még hétfőn, a spanyol átigazolási időszak előtt megszerezték az Evertontól az izraeli szélsőt, Idan Talt, ám az angol szövetség nem hitelesítette a transzfert, és úgy tűnt, hogy a futballista marad Liverpoolban. Az FA azonban pénteken mégis engedélyt adott Talnak arra, hogy Spanyolországba igazoljon, így a Rayo mégis csak megszerezte a focistát.

Tal 1975. szeptember 13-án kezdte született Beer Shevában, első egyesülete pedig a Maccabi Petah-Tikva volt. A felnőtt csapatba huszonegy esztendősen verekedte be magát, és az 1996-97-es pontvadászatban (amikor is ifjabb Albert Flórián is a csapattársa volt) 27 meccsen lépett pályára. A következő idényben még jobban ment neki a játék, hiszen kilenc alkalommal volt eredményes, és ennek köszönhetően a nemzeti csapatban is bemutatkozhatott.

Az 1998-99-es pontvadászatot és a Maccabiban kezdte, ám a bajnokság felénél kölcsönadták őt a Hapoel Tel-Avivnak. Először 1999 nyarán igazolt külföldre, amikor is a spanyol másodosztályú Méridának adták kölcsön, és Tal itt is remekül futballozott, 36 találkozón ötször volt eredményes. 2000 nyarán az Evertonnál szerepelt próbajátékon, és a szakvezetőnek, Walter Smithnek el is nyerte a tetszését, azonban nem kapta meg a munkavállalási engedélyt Angliában, azért visszatért a Maccabihoz. Miután még két válogatott meccsen szerepelt, és 22-szeres válogatott lett, már megfelelt a szigorú brit követelményeknek, és 2000 októberében aláírhatott az Evertonhoz - a liverpooliak 700 ezer fontot fizettek érte.

David Moyes a legképzettebb brit edző/sport/focivilag/20020905angliaban.html

Első angol bajnokiját a Newcastle ellen játszotta, és nem sokkal később a Middlesbrough ellen megszerezte első találatát is a Premier League-ben. Első idényében összesen 22 találkozón szerepelt, és két gólt ért el. A legutóbbi szezonban azonban sérülések miatt már keveset játszott, csupán kilenc meccsen lépett pályára, ráadásul az Everton új mestere, David Moyes nem tartott igényt rá, így ingyen elengedték a Rayóhoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!