Vágólapra másolva!
Az ukrán együttes hazai pályán fogadta Lisztes Krisztián csapatát, a Werder Brement, és a németek két gyors góllal hamar vezetést szereztek. Az ukrán együttesnek azonban sikerült kiegyenlítenie, köszönhetően a nyáron igazolt kameruni középpályásnak, Tchoutangnak, aki már azzal történelmet írt, amikor aláírt a Metalurghoz, révén kameruni focista korábban sohasem játszott Ukrajnában.

Tchoutang. 1976. szeptember másodikán született Kamerun fővárosában, Yaoundében, és a helyi Tonnerében kezdte pályafutását. A klub ifistaként kölcsönadta a másodosztályú Bahami Fovounak, azonban fél év elteltével visszahívta a tehetséges labdarúgót, aki tagja volt a korosztályos válogatottnak. 1993-ban szerepelt a junior kontinensviadalon, ahol aranyérmet nyert, majd pályára lépett a korosztályos nemzeti csapatban is. Sőt, a következő esztendőben a nagyválogatottban is bemutatkozhatott, de az 1994-es világbajnokságra végül nem utazhatott ki.

Ennek ellenére 1994 nyarán sikerült Európába igazolnia, a török Vanspor szerződtette. Itt három szezont töltött el, majd 1997-ben a holland Roda JC Kerkrade játékosa lett, ahol a magyar Torma Gábor is csapattársa volt. Időközben 1996-ban játszott az Afrikai Nemzetek Kupáján is. Első idényében még nem tudta beverekedni magát a Roda kezdő tizenegyébe, de 1998-tól kezdve már alapember volt, sőt, az 1999-2000-es szezonban hét gólt ért el.

Később azonban válogatottbeli kötelezettségei miatt konfliktusba került a klub vezetőségével (immár 35-szörös válogatottnak mondhatja magát), így nem hosszabbították meg nyáron lejáró szerződését. Tchoutang nem esett kétségbe, és gyorsan sikerült új csapatot találnia magának, még ha Ukrajnában is.

Mindent egy helyen az Eb-ről