A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Nem sikerült a bravúr Szegeden, vagyis az esélyeknek megfelelően az orosz válogatott jutott a teremlabdarúgó Európa-bajnokság első selejtező csoportjából az olaszországi nyolcas döntőbe.

Eb-selejtező, 1. csoport, 3. forduló:
Oroszország - Magyarország 6-2 (3-0)
Szeged 1200 néző, vezette: Galan Nietó (spanyol), Filippu (finn)
Oroszország: ZOUJEV- Grigorjev, Markin, Ivanov, Kupetskov. Csere: Stroganov, JONOV 3, ABISEV 1, MALISEV, SABABNOV 1, MOSKALENKO 1. Edző: Jevgenyij Lovcsev
Magyarország: TÓTH I.- Tóth Sz.,Jávor, Szalay, Tóth M. Csere: Somogyi 1, Kénoszt 1, Nagy Zs., Nagy G., MADARÁSZ. Edző: Szabó András

Sokan bíztak a magyar csapat akaraterejében és meglepetést szerettek volna látni. Az első percek azonban mindenkit kijózanítottak. A két csapat nem ugyanazt a sportágat játszotta. A mieink becsülettel tették a dolgukat, az oroszok pedig fociztak. Hatalmas iramban, tökéletes technikai tudással, könnyedén. Jellemző a találkozóra, hogy a hat gól ellenére Tóth Iván kapus volt a mieink legjobbja.

Jevgenyij Lovcsev: "A mérkőzés igazolta a két ország teremlabdarúgása közötti különbséget, hiszen az alacsonyabb és gyorsabb játékosaim, minden tekintettben felülmúlták a magyarokat."

Szabó András: "Reális eredmény született. Óriási fizikai és gyorsasági fölényben voltak az oroszok. Mindezek ellenére elismerés illeti a játékosokat. Ez a különbség a profi és az amatőr futsal között.

Barok István

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!