Vágólapra másolva!
"Az előttünk álló esztendő legfontosabb feladatának a futballunkban létrejövő összefogást jelölném meg." Többek között ezekkel a szavakkal nyitotta meg Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke Sopronban a Szakmai Napok elnevezésű eseményt.

A sportág első számú irányítója az idei célkitűzéssel főként arra utalt: a futballcsaládnak közösen kell fellépnie azért, hogy megvalósíthassa, folytathassa azt a munkát, amelyet az MLSZ a szakemberek képzésében és az utánpótlás nevelésében megkezdett.

A negyedszer megszervezett fórumon első ízben kötelező a részvétel a profi csapatok szakvezetői számára. A tanfolyam végén tanúsítványt kapnak, amely minden évben szükséges lesz majd az edzői működési engedélyek megújításához.

A Szakmai Napokra az NB I-es, az NB I B-s csapatok vezetőedzői, a válogatott csapatok szakmai stábjai, az MLSZ edzőbizottságának tagjai, a fővárosi és megyei szakmai MLSZ-instruktorok, volt szövetségi kapitányok, a ligák képviselői, az MLSZ elnökségének tagjai s ezúttal először az NB I-es csapatok pályaedzői is kaptak meghívót. Előadást tart többek között dr. Mohácsi János és dr. Petrekanics Máté, Gellei Imre szövetségi kapitány, Csank János, Garami József és Egervári Sándor.

Mindent egy helyen az Eb-ről