Vágólapra másolva!
SMS-ben a Bajnokok Ligájáról
Ön akkor is rögtön megtudhatja a meccsek eredményeit, ha se internet, se tévé, se rádió nincs a közelben. Csupán egy SMS-t kell küldenie nekünk, és mi mindenről informáljuk!

Részletek>>>

A legnagyobb rangadót kétségtelenül Dortmundban rendezték, hiszen a hazaiak igazi ki-ki meccset játszottak a Real Madriddal, és a spanyolok számára már a döntetlen is elegendő volt ahhoz, hogy lépéselőnybe kerüljenek a Borussiával szemben. A németek mestere, Matthias Sammer kissé átszervezte a csapatát a madridi mérkőzéshez képest, kikerült Rosicky és Amoroso, akiknek a helyén Kehl és Madouni futballozott, ami egyben azt jelentette, hogy a BVB kissé védekezőbb felállást választott, hiszen a sokszor hátvédként szereplő Evanílson és Reuter is a középpályán kapott helyet.

Dortmund - Real 1-1
Lokomotiv - Milan 0-1

A taktika azonban egyáltalán nem defenzív volt, és a hazaiak már a 16. másodpercben vezetést szerezhettek volna Éwerthon révén, aki azonban nem tudta elvinni a labdát Iker Casillas mellett. A Dortmund a továbbiakban is támadásban maradt, és bár a Real attakjaiban is gyakran benne volt a gól lehetősége, inkább a németek voltak a veszélyesebbek, és megérdemelten jutottak előnyhöz a fantasztikus formában lévő Koller lévén.

Forrás: EPA
Portillo a 92. percben repítette mennybe a Realt Fotó: EPA

A vendégeknel Raúl és Figo mintha a pályán sem lett volna, de a többiek sem nagyon csillogtak. A második félidőre a Madrid valamivel nagyobb elánnal futott ki, és egyre több lehetőséget teremtett, de a német kapus, Jens Lehmann elképesztő védéseket mutatott be. Az utolsó percekre a Dortmund teljesen a kapuja elé szorult, ám csak egy taktikai felelőtlenség miatt kapott gólt: a csereként beállt Billy Reina elől maradt, nem zárta le a jobb oldalt, így Zidane üresen maradhatott, és beadását a percekkel korábban csereként beállt Javier Portillo a 92. percben értékesítette.

Mindez azt jelenti, hogy immár a királyi gárda van előnyösebb helyzetben, és csak rajta múlik, hogy bejut-e a legjobb nyolc közé. Ez utóbbit az AC Milan már két fordulóval a csoportmérkőzések vége előtt végrehajtotta, miután sorozatban negyedik 1-0-s győzelmét aratta, ezúttal a Lokomotiv Moszkva ellen idegenben.

Csoportállások/sport/focivilag/bl/20021115amasodik1.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/bl/20021115amasodik2.html

A rossonerók edzője, Carlo Ancelotti a klub tulajdonosának, Silvio Berlusconinak a kritikája ellenére az egycsatáros felállást választotta, csupán Filippo Inzaghi volt elöl, de ez is elégnek bizonyult a három pont megszerzéséhez, és a győztes gólt hozó tizenegyest éppen Pippo harcolta ki.

A hazai csapat ugyan becsülettel hajtott, de gólhelyzetet még elvétve sem nagyon tudott kidolgozni, Didát pedig egyáltalán nem késztette munkára, hiszen a moszkvaiak egyetlen lövése sem találta el a kaput. A taljánok csapatkapitánya, Paolo Maldini így meglehetősen nyugodtan játszhatta végig karrierje 118. európai kupameccsét, amivel egyben új rekordot állított fel (az előző egyébként szintén egy olasz védő, Giuseppe Bergomi tartotta).

Mindent egy helyen az Eb-ről