A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Tévedésnek, de legalábbis korai megállapításnak bizonyult két biztonsági cég belháborújának nevezni a keddi, Ferencváros-ZTE Magyar Kupa-mérkőzés után történt eseményeket. Mindez a ferencvárosi vezetők csütörtöki közleményéből is kiderül, amelyben a kupameccs utáni történésekre is utalnak, amikor is 20-30 ultra megkergette a vadonatúj biztonsági cég, a Preventív embereit, sőt, egyiküket alaposan meg is rugdalták a pályára rohanó "vadak".
Forrás: MTI
Szombaton ismét Fradi-Újpest meccs lesz Fotó: MTI

"Az FTC Rt. saját szerződéses partnerei körében befejezte az FTC-ZTE mérkőzés utáni rendbontás körülményeinek kivizsgálását és törvényi kötelezettségének megfelelően ismeretlen tettesek ellen rendőrségi feljelentést tett. A mérkőzést biztosító Preventív Security Rt. írásos jelentéséből az derült ki, hogy a kapu mögötti lelátórészen már a találkozó kezdete előtt folyamatosan provokálták, majd életveszélyesen megfenyegették a rendezőket. Az első incidens akkor alakult ki, amikor a kapu mögötti szektorokban elhelyezkedő nézők egy csoportja a pályára rontott, és ledöntötte, majd megrongálta a reklámtáblákat. A rendbontók ekkor, és a mérkőzést követően is úgy jutottak be a pályára, hogy pontosan ismerték a menekülőkapuk nyitásának módját, és rendelkeztek is egy arra alkalmas eszközzel. Emiatt, valamint a fenyegetések tartalma és a mérkőzés végi támadás célpontjai miatt a cég véleménye szerint elképzelhető, hogy a rendbontók - a jelenlegi állapottal szemben - korábban részt vehettek a Ferencváros mérkőzéseinek biztosításában.

Kevesen várják a magyar futballrajtot/sport/magyarfoci/20030306kevesen.htmlGarami József: Nagyobb megbecsülést érdemelne a futball/sport/magyarfoci/20030305garami1.htmlLipcsei szerződést hosszabbított a Fradival/sport/magyarfoci/20030305lipcsei.htmlHajrá Fradihttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26900Hajrá lilákhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=30889

Mivel a Ferencvárosnak nincs lehetősége az ügy további tisztázására, így kizárólag a rendőrségi vizsgálat eredményére hagyatkozhatunk. A Ferencváros mindazonáltal szeretne köszönetet mondani valamennyi szurkolónak, aki jelen volt a mérkőzésen, és a kapu mögül, illetve a stadion bármely részéről sportszerűen buzdította a csapatot. Ugyanakkor elítéljük azokat, akik elrontották több ezer néző szórakozását, súlyos anyagi és erkölcsi kárt okoztak a Ferencvárosnak, és cselekedetükkel veszélyeztették azoknak a játékosoknak a testi épségét is, akik megpróbáltak megakadályozni egy súlyosabb rendbontást. Megértjük valamennyi jó érzésű szurkoló jogos felháborodását, ugyanakkor szeretnénk ismételten leszögezni, hogy a szükséges törvények megalkotása, és betartatása, azaz állami segítség nélkül egyetlen magyar klub sincs abban a helyzetben, hogy képes legyen gátat vetni a hasonló rendbontásoknak, erőszakos cselekedeteknek."

Forrás: MTI
A rendőrség nagy erőkkel készül a rangadóra Fotó: MTI

Eddig a ferencvárosi klub vezetőinek közleménye, amelyből kiderül, a jelenlegi biztonsági cég nem nevezi meg konkrétan elődjét, hanem jelzi, a rendbontók elképzelhetően részt vettek a meccsek biztosításában. Az Üllői úton tehát tudják, de nem akarják, vagy nem merik kimondani, hogy a különböző szurkolói csoportok képviselőit nem vonták be a biztosításba, ebből alakult ki a mérkőzés végi botrányos eseménysor. Információnk szerint a Preventív vezetői kategorikusan elzárkóztak a korábban alkalmazott ferencvárosi szurkolók foglalkoztatásától, mondván, maguk is képesek megoldani a biztosítást. A látottak alapján viszont csupán futógyorsaságban felkészültek a cég alkalmazottjai. Talán ezért sem véletlen, hogy Szeiler József, az FTC ügyvezetője - érdeklődésünkre - miszerint a tavaszi szezon előtt az ősszel foglalkoztatott a HB helyett miért a Preventív biztonsági céggel állapodtak meg, nem kívánt nyilatkozni. Azt viszont elárulta, hogy tárgyalásokat folytatnak a rendőrséggel, s pénteken nyilvánosságra hozzák a biztonsági intézkedéseket, valamint a kapunyitás időpontját is.

Információnk szerint nagy esély van a megállapodásra, ám mindez csütörtökön még nem történt meg, mivel a ferencvárosi vezetők sokallták a rendőrség által kért három és fél millió forintot. Ugyanakkor a rendőrség készülődését is híven jelzi, hogy a BRFK IX. kerületi Rendőrkapitányságának bűnügyi osztálya csoportosan elkövetett garázdaság elkövetésének alapos gyanúja miatt eljárást indított, egyelőre ismeretlen tettesek ellen, így reagálva az FTC feljelentésére, amelyet a klub vezetői a ZTE elleni, szerdai Magyar Kupa-meccs után történtek miatt tettek.

Emellett a BRFK vezetői megbeszélést tartottak a két klub vezérszurkolóival. Eszerint, amennyiben a mérkőzés során rendbontásra kerülne sor, a rendőrség minden rendelkezésére álló erővel és törvényes eszközzel fel fog lépni a közrend és közbiztonság helyreállítása, a békés szurkolók védelme érdekében. A rendőri vezetők kijelentették, ha a mérkőzésen jelentős rendbontásra, erőszakos cselekményekre kerül sor, a rendőrség kezdeményezni fogja a két csapat jövőbeni egymás elleni találkozóinak zárt kapuk mögött történő megrendezését.

Bánki József

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!