A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Csütörtök este rendezik a negyeddöntők első felvonását a labdarúgó UEFA-kupában. A négy találkozó közül a várható izgalmakat tekintve kiemelkedik a skót-angol Celtic-Liverpool rangadó. Buzsáky Ákos együttese, a Porto a görög Panathinaikoszt fogadja, a Málaga a Boavistát, a Lazio pedig a Besiktast.
Fotó: EPA
A svéd válogatottságról már lemondó Larssontól retteghetnek a Liverpool védői
Fotó: EPA


Az exliverpooli Steve McManaman szerint - aki már többször pályára lépett a Celtic ellen - a Vörösöknek "szárnyakat adhat" a Ligakupa-siker, és mindenképpen bizonyítani akarnak a szurkolóik, no meg a kétkedők előtt, mondjuk a kupa elhódításával. A 'Poolban újra harcrakész Heskey, Henchoz viszont még sérült. Celtic számára jó hír, hogy meggyógyult Henrik Larsson eltört állkapcsa, így a svéd gólvágó újra a kezdőben kaphat helyet.

Az utolsó magyar érdekeltségű klub, a Buzsáky Ákost is foglalkoztató Porto a múlt alapján egyértelmű esélyesként várná a Panathinaikoszt, de jelenleg mindkét csapat közel azonos játékerőt képvisel. Ráadásul a visszavágó lesz Görögországban, ahol a hazaiak bármire képesek lehetnek, ha csak minimális hátrányt kell ledolgozniuk. Kérdéses, hogy az egykori MTK-középpályás lehetőséget fog-e kapni edzőjétől, mert bár a Denizli elleni nyolcaddöntő-visszavágón kezdő volt, az a meccs enyhén szólva tét nélküli volt (a portugálok az első meccsen 6-1-re nyertek).

Ki nyeri az UEFA-kupát?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=50157Verekedés miatt megbüntethetik Királyt/sport/magyarfoci/20030303verekedes.htmlBuzsáky szögletből lőtt gólt Ciprusnak/sport/magyarfoci/20030212buzsaky.htmlBuzsákyból idővel a Porto kulcsjátékosa lehet/sport/magyarfoci/20020806buzsakybol.html

A Lazio számára valószínűleg nem okoz gondot a Besiktas legyőzése, bár a válogatott világbajnoki bronzérme és a Galatasaray három évvel ezelőtti UEFA-kupa-diadala azt jelzi, hogy Törökország futballja a kontinens legjobbjai közé került. Az olaszoknál nagyon bíznak az újra remek formába lendülő egykori Fiorentina-csatár Enrico Chiesában.

A Portón kívül a legjobb nyolc közé bekerült egy másik portugál csapat is, a Boavista - amely ebben az évben nem igazán remekel a luzitán pontvadászatban - a spanyol Málaga ellen veszi fel a harcot. A magyar szurkolók legnagyobb bánatára a Boavista az előző körben, botránytól sem mentes visszavágón Király Gábor és Dárdai Pál csapatát, a Herthát búcsúztatta.

A negyeddöntő visszavágóit március 20-án, az elődöntők első mérkőzéseit április 10-én és 24-én, a döntőt pedig május 21-én, Sevillában rendezik.

UEFA-kupa, negyeddöntő, első mérkőzések:
Málaga (spanyol) - Boavista (portugál) 20.45 ó
Lazio (olasz) - Besiktas (török) 20.45 ó
Celtic (skót) - Liverpool (angol) 21.05 ó
Porto (portugál) - Panathinaikosz (görög) 22 ó

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!