Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I alapszakaszának nagy vesztese mindenképpen a ZTE. A bajnok zalaiak ugyanis siófoki vereségükkel a hetedik helyen végeztek, így a rájátszásban a kiesés elől menekülő csapatokkal mérkőzhetnek oda-vissza alapon. A következetes vezetéssel, biztos anyagi hátérrel, felkészült szakmai stábbal és nem utolsósorban hazai szinten jó játékosállománnyal rendelkező ZTE kudarcának okairól, valamint az esetleges változásokról Nagy Ferenccel, a klub menedzserével beszélgettünk.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

- Egyáltalán, megfordult a fejükben, hogy nem kerülnek az első hat közé?
- Az esélylatolgatás során természetesen ezzel a lehetőséggel is számoltunk, de bíztunk a minimális cél elérésében, ezért is ért váratlanul bennünket a kudarc. A jövőt illetően alaposan át kell gondolnunk a vezetés, a szakmai stáb és elsősorban a játékosállomány kérdését.

- Mindezek személyi változásokkal is járhatnak?
- Korai lenne erről bármit mondani, hiszen hétfőn tartunk igazgatósági ülést. Bár a tavaly bajnokságot nyert együtteshez képest úgynevezett futóembereket veszítettünk, helyettük más típusú futballisták kerültek a kerethez s meggyőződésem szerint nyáron jól erősítettünk. A kapus Ilic ugyanis nem véletlenül került angol első osztályú klubhoz, mint ahogy Budisa is talált magának görög élvonalbeli csapatot, s Vincze Ottó képességei is megkérdőjelezhetetlenek. A visszaesésnek mentális okai is vannak, tavaly a játékosok jól kerestek, és hiába hangoztattuk folyamatosan, miszerint továbbra is tökéletes koncentrálásra lesz szükség, a jóllakottság érződött a futballistákon. Szakmailag is megújulásra lesz szükség, a jövőben ugyanis fel kell gyorsulni, agresszívebbé válni, ami korábban jellemezte a csapatot.

Az MTK-nál a kupaindulás az alapcél/sport/magyarfoci/20030406azmtknal.htmlA Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20030405aborsodi.html

- A folytatásban mi motiválhatja a játékosokat az alsóházi küzdelmek során?
- Ugyancsak az említett igazgatósági ülésen dől el, hogy a vezetőség premizálja-e az elkövetkezendő tíz fordulót, s ha igen, miként, ám minden folyamat lezárása egy új kezdete egyben. Nálunk sincs ez másként, ez az év már elment számunkra, ám konokul azon dolgozunk továbbra is, hogy a ZTE három legjobb csapat közé tartozzon idehaza. Ezért is kerülhet előtérbe az eddig kevesebb lehetőséghez jutó Koplárovics Béla, Radu Sabo, Józsi György, vagy az újonnan igazolt Gyánó Szabolcs szerepeltetése. Előre nézünk, nem pánikolunk, ugyanis nem akarjuk szétverni az utóbbi években felépített csapatot, néhány poszton viszont mindenképpen váltanunk kell.

Bánki József

Mindent egy helyen az Eb-ről