Vágólapra másolva!
A hét első felében még az Eb-selejtezők jelentették a fő beszédtémát, de a hét végén már a bajnoki mérkőzésekre figyeltek mindenhol, és csak kevés olyan focista volt, aki két meccsen is kiemelkedő teljesítményt tudott nyújtani. Joaquín, Nedved, Van Nistelrooy és Hariszteasz csapatba kerülése ennek megfelelően egyértelmű volt, míg a többiek a hét végi bajnokin mutatott játékuk alapján kerültek be az álomtizenegybe.
Darius Kampa (német, 1. FC Nürnberg): A nürnbergi együttes a hét végi, Schalke elleni hazai döntetlent csak a szerencsének, na meg Kampa kapusnak köszönheti. A gelsenkircheniek ugyanis gólhelyzetek egész sorát hagyták ki: többségüket a portás hárította elképesztő bravúrral, egy alkalommal pedig a kapufa mentett a hálóőr helyett.
Alledine Yahia (francia, EA Guingamp): A hét vége egyik legnagyobb meglepetését a Guingamp okozta azzal, hogy nyerni tudott a bajnoki címért harcoló Marseille otthonában. A francia szaklap, a LEquipe szerint a mérkőzés legjobbja a vendégek jobbhátvédje, a fiatal Yahia volt, aki hetes osztályzatot kapott az újságtól.Fabio Petruzzi (olasz, Brescia): A veterán védő eddigi pályafutása során több mint 180 bajnokin mindössze egy gólt tudott szerezni, most viszont pár héten belül már másodszor volt eredményes. Az Atalanta elleni bajnokin Petruzzi csapata harmadik találatát érte el, és emellett védőfeladatát is remekül ellátta, hiszen a Brescia kapott gól nélkül úszta meg a találkozót.Joan Capdevila (spanyol, RC Deportivo): A corunai együttes nagyon fontos rangadót játszott a hét végén a Sociedad ellen, és eleinte úgy tűnt, hogy a galíciaiak fogják húzni a rövidebbet, hiszen a vendégek szereztek vezetést. A csereként pályára lépő védő, Capdevila azonban szabadrúgásból egyenlített, és ez megadta a kellő lendületet a csapatnak ahhoz, hogy végül megszerezze a három pontot.Nicolas Gillet (francia, FC Nantes): A Kanárik immár sokadik 1-0-s győzelmüket szerezték ebben a szezonban, és a három pontot érő találatot a csapatkapitány Gillet szerezte. A balhátvéd tizenegyesből volt eredményes, de nem csak emiatt emelkedett ki a mezőnyből, hanem hatalmas mezőnymunkája miatt is.
Joaquín (spanyol, Real Betis): A sevillai együttes a csapatot sújtó sérüléshullám ellenére is nyerni tudott a hét végén, mégpedig a bajnoki címvédő Valencia ellen, és a gárda egyik legjobbja a jobb oldali középpályás Joaquín volt. A szélső ráadásul a szerdai válogatott meccsen is remekelt, csereként beállva szépségdíjas gólt ért el.Pavel Nedved (cseh, Juventus): Ha valakinek kétsége volt afelől, hogy jelen pillanatban Nedved az egyik legjobb formában lévő középpályás a világon, az a múlt héten végképp megbizonyosodhatott a dologról. A cseh focista szerdán a válogatottban futballozott kiválóan, az osztrákok ellen gólt is szerzett, majd a hét végi bajnokin 23 perc is elég volt a számára ahhoz, hogy adjon egy gólpasszt. Sérülése miatt ugyan le kellett cserélni, de így is döntő szerepet vállalt a Juve győzelméből.Eusebio di Francesco (olasz, Piacenza): A kiesés ellen küzdő gárda nem tudta megszerezni a három pontot hazai pályán a Modena ellen, de erről legkevésbé a csapatkapitány Di Francesco tehetett. A korábban a Romában is megfordult középpályás azonban hiába talált be kétszer is, mindez csak a döntertlenre volt elég csapata számára.Harry Kewell (ausztrál, Leeds United): A leedsi együttes kispadján a hét végén másodszor ült a nemrégen kinevezett Peter Reid, és a mester taktikai húzásai rögtön látványos sikert hoztak. A tréner a középpálya bal oldalára vezényelte Kewellt, aki a Charlton ellen egészen remekül játszott, két gólt ért el, és a londoniak nem nagyon tudták őt feltartóztatni.
Ruud van Nistelrooy (holland, Manchester United): Nem akármilyen hetet zárt a MU németalföldi támadója: előbb a moldávok elleni Eb-selejtezőn fejelt nagyon fontos gólt a nemzeti csapatban, majd pedig a Liverpool elleni rangadón talált be kétszer is. Igaz, utóbbi találkozón mindkétszer tizenegyesből volt eredményes, de az első büntetőt saját maga harcolta ki, ráadásul ekkor a vendégek védőjét, Hyypiä-t ki is állították, és ez eldöntötte a mérkőzést.Angelosz Hariszteasz (görög, Werder Bremen): A brémai gárda ebben az évben eddig csak egyszer tudott nyerni, nem kis meglepetést okozott tehát, hogy most éppen a bajnoki címvédő Dortmund otthonából hozta el a három pontot. A zöld-fehérek első gólját a görög támadó szerezte, aki a hét közben a válogatottban az északírek ellen kétszer is eredményes volt.


(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)

Mindent egy helyen az Eb-ről